Obavijesti

Sport

Komentari 571

Hrvatska do pobjede: Autogol Bodurova dovoljan za tri boda

Hrvatska do pobjede: Autogol Bodurova dovoljan za tri boda
6

Bugarska je pred krcatim tribinama napadala cijelo drugo poluvrijeme, ali bez gola. Naši su dobili 1-0 i proslavili pobjedu s navijačima, koje su Bugari gađali bakljama

VIDEO

Niko Kovač nastavlja skupljati bodove u kvalifikacijama za Euro 2016. Autogolom Nikolaja Bodurova iz 36. minute Hrvatska je u Sofiji pobijedila 1-0, pa poslije dva kola dijeli vrh ljestvice skupine H sa šest bodova, koliko ima još samo Italija. 

Hrvatska je kontrolirala igru, no bez pravih izglednih prilika. Do vodstva su naši došli poslije prekida u 36. minuti, koji je solo-prodorom izborio Luka Modrić na desnom krilu. Ivan Rakitić dobro je ubacio na drugu stativu, Ivan Perišić pucao je glavom, a njegov udarac u sredini peterca odbija se od Nikolaja Bodurova. Bio je to autogol za 0-1. 

Neredi na tribinama

U prvom poluvremenu došlo je i do prekida nakon ružnih scena na tribinama. Bugarski su navijači provocirali oko tisuću i pol hrvatskih gledatelja na tribinama, a kad im to nije bilo dosta u 23. minuti su ih počeli gađati bakljama i raketama

I naši gledatelji su počeli vraćati baklje u suprotnom smjeru, pa je prekid potrajao gotovo pet minuta. Navijače je smirila i specijalna policija, ali i igrači obje reprezentacije koji su otišli sve do tribina i zaustavili nerede. 

Izdržali pritisak Bugarske

U nastavku je Hrvatska bez većih problema sačuvala vodstvo. Bugari iz igre nisu mogli blizu golu, pa su prijetili cijelim nizom ubacivanja iz slobodnjaka i kornera, a najbliže golu bili su u 68. minuti. Pucao je Georgi Iliev, lopta je u čudnom luku preletjela istrčalog Danijela Subašića i otišla tik pored stative. 

Bio je to početak velikog sedmominutnog pritiska domaćih. Iako su stalno bili pred kaznenim prostorom Hrvatske, nisu uspjeli zapucati u okvir gola, no više nas brine reakcija naše reprezentacije, koja je prešla centar tek u 75. minuti...

U 77. su Bugari opet zapucali iz daljine, ali udarac Aleksandra Toneva lijevom nogom s 25 metara Subašić je izvadio iz samog kuta. U 79. minuti je Marcelo Brozović zabio glavom nakon odličnog ubacivanja Darija Srne. Problem je što je bio dva metra u zaleđu, pa je gol poništen. 

Kovač napravio samo jednu izmjenu

Prvu izmjenu Kovač je napravio u 80. minuti kad je Mateo Kovačić ušao umjesto Rakitića, a druge dvije nije ni iskoristio. Kovačić je pomogao Modriću i Brozoviću taman dovoljno da sakriju loptu Bugarima u završnici i sačuvaju prednost s poluvremena. 

Hrvatska ima šest bodova, a po nova tri ide već u ponedjeljak u 20:45 u Osijeku. Protivnik je reprezentacija Azerbajdžana.

Grafički prikaz i statistiku utakmice u Sofiji pogledajte na portalu Goal

Bugarska - Hrvatska 0-1 (Bodurov a.g. 36.)

  • Bugarska: Stojanov - A. Popov, Zanev (od 46. Iliev), Bodurov, Minev - Gadžev (od 68. Tonev), Diakov - Manolev, Popov, Milanov - Micanski (od 46. Gabinov).
  • Hrvatska: Subašić - Srna, Ćorluka, Vida, Pranjić - Brozović, Modrić - Olić, Rakitić (od 80. Kovačić), Perišić - Mandžukić.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 571
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu