Obavijesti

Sport

Komentari 71

U Splitu im ide: Hajduk i Split ne mogu dobiti Pamićevu Istru

U Splitu im ide: Hajduk i Split ne mogu dobiti Pamićevu Istru
5

Nogometaši Istre osvojili su bod na gostovanju na Parku mladeži protiv Splita (1-1). U prvom kolu Istra je izborila bod kod Hajduka. A sad su to napravili Splitovcima...

VIDEO

Remijem Splita i Istre na Parku mladeži kompletirano je drugo kolo HNL-a. Osvojenim bodom zadovoljniji su gosti, koji su se u Split došli braniti te su, baš kao i prošloga tjedna na Poljudu, izborili 1-1.

Domaća momčad imala je više od igre, imali su inicijativu i posjed lopte, no svi napadi odbijali su se od čvrste obrambene linije Istre. Jedine prave prigode u prvom dijelu došle su iz dalekometnih šuteva. Najprije je Slavko Blagojević uzdrmao prečku iz slobodnog udarca s preko 25 metara, da bi istom mjerom uzvratio Marko Rog, koji je s nešto manje udaljenosti pogodio stativu Istre.

Činilo se kako će susret završiti bez golova, a onda se otvorilo. U 76. minuti najprije je iz penala zabio Mate Bilić, nakon što je Vukman promašio loptu i u kaznenom prostoru srušio Rugaševića. Bio je to treći Bilićev gol ove sezone.

No slavlje domaće momčadi potrajalo je svega osam minuta. Kapetan Slavko Blagojević uputio je još jedan snažan udarac s preko 25 metara, koji je nemoćni Vuković pogledom ispratio u svoj donji desni kut.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon šest utakmica ove sezone, četiri europske i dvije u okviru HNL-a crveni još ne znaju za poraz, no slaba im je to utjeha, prosuli su dva boda protiv Istre na domaćem terenu.

Pamić rigao vatru: Osvojili smo bod, ali igramo jadno

Igor Pamić je bio ljut nakon utakmice.

- Nisam zadovoljan, nikako. Dapače, nikad nisam bio više ljutit nego danas. Lako za bod koju smo osvojili, ali igra koju smo prikazali u trenucima kad smo imali posjed lopte bila je jadna. U ovih tjedan dana od Hajduka nisam od momčadi dobio ništa. Uzeli smo dva boda Hajduku i Splitu i to je sve. Iskoristili smo njihovo bavljenje Europom, ali u mojoj momčadi ništa ne štima - rekao je Igor Pamić i dodao:

- Ja ću preuzeti odgovornost, ali ja ovakvu igru nisam htio. Očigledno je da je Split umoran, bez ideje, ali i mi smo bili bez ideje. Ako mi ne dovedemo četiri igrača, bit ćemo u velikim problemima - kazao je Pamić, a na pitanje koji je protivnik bolji, Hajduk ili Split, odgovorio:

- Hajduk je bio puno opasniji. Split je za mene bolja momčad od Hajduka, ali oni to danas nisu pokazali.

Trener Splita: I bod je dobar, jer Istra je opasna

Utakmica nije bila sadržajna, očekivali smo Istru u zatvorenoj formaciji, ali smo očekivali da budemo kvalitetniji od ovoga što smo prikazali. Ovaj ritam od dvije utakmice tjedno ostavio je traga na moju momčad, nismo imali potrebnu širinu, nismo znali probiti blok Istre, rekao je trener Splita, Ivan Matić i dodao:

- Očekivao sam da ćemo nakon zasluženog vodstva sačuvati prednost. Nismo uspjeli, ali barem nismo izgubili. Nastavljamo niz utakmica bez poraza, ne smijemo biti nezadovoljni ni remijem jer je Istra opasan protivnik.

HNL, 2. kolo:

  • Split - Istra 1-1 (Bilić 76 (p) / Blagojević 84)
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener