Obavijesti

Sport

Komentari 64

Supertalent nogomet vježbao čuvajući krave: Idem u Arsenal

Supertalent nogomet vježbao čuvajući krave: Idem u Arsenal
13

Omaleni dječak nogomet nije naučio igrati u klubu u selu pokraj Bjelovara. Lokalni trener Vjeku je odveo na testiranja u Arsenalov kamp u Grčkoj i dječak je prošao

VIDEO

Asfalt je već odavno nestao. Vozeći se kilometrima makadamom uzbrdo, stigli smo do stare trošne kuće. Ispred nje nas je dočekalo sedmero djece Taritaš, jedan od njih je i 12-godišnji Vjekoslav.

Omaleni dječak nevjerojatne tehnike nogomet nije naučio igrati u klubu, nego tu u Ivanskoj, selu pokraj Bjelovara. Nedavno ga je slučajno spazio lokalni trener. Vjeku je odveo na testiranja u Arsenalov kamp u Grčkoj i dječak je prošao. Odlazi na četiri godine u londonski klub.  

- On i brat vodili bi kravice na pašu i, da im ne bude dosadno, uzeli bi sa sobom loptu i igrali nogomet. Krave moraju čuvati cijelo popodne pa su imali vremena puno toga naučiti - rekao nam  je otac Josip. 

Vjerovao sam da Vjeko može napraviti, ali ovo što se događa... Ma nisam mogao ni sanjati, priča ponosni Vjekin otac i dodaje:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kad me nazvao trener Robert Špiranec, koji ga je prepoznao kao veliki talent, nisam dvojio ni sekunde. Iako novca baš i nemamo, odlučio sam da ipak pošaljem malog u Arsenalov kamp u Grčkoj! 

Vjeko je tamo bio jedan od 150 najtalentiranijih dječaka u istočnoj Europi, maksimalno osam će ih Arsenal uzeti pod svoje.

Nakon četiri dana treninga i testiranja vratili su se u Hrvatsku i čekali rezultate.

Nije trebalo dugo, već iduću večer ocu Josipu zazvonio je mobitel. 

- Spremaj se, sutra idemo natrag u Grčku. Mali je prošao! Izabrali su ga među petoricu najboljih i traže da se vratimo na potpis ugovora - rekao je trener Robert.

Otac novca za put više nije imao pa je otišao posuditi od sestre u Zagreb. 

Vratili su se u Grčku, gdje ih je na stolu dočekao ugovor. Odmah su potpisali.

Mali Vjekoslav iduće četiri godine trebao bi provesti pod budnim okom najboljih Arsenalovih trenera u tom kampu u Grčkoj. 

Pokaže li se talentom kakvog oni traže, već sa 16 godina završit će na pragu prve momčadi jednog od najvećih svjetskih klubova.

Nakon Vjeke stiže još šestero malih nogometaša Taritaš!

Vjeko dolazi iz skromne obitelji, ima šestero braće i sestara, a samo dvoje najmlađih još ne igraju nogomet. Trojica braće i jedna sestra također su supertalentirani, već treniraju u malom lokalnom klubu Mladost Ždralovi kao i Vjekoslav dosad. 

U istom klubu ponikli su hrvatski reprezentativci, seniorski Ognjen Vukojević i mladi Filip Ozobić, koji je trenutačno u Spartaku.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub