Obavijesti

Sport

Komentari 41

Vrdoljak: Nema straha, Celticu su dva stopera najbolji igrači...

Vrdoljak: Nema straha, Celticu su dva stopera najbolji igrači...
4

Celticu su dva daleko najbolja igrača stoperi. Dobra su im i dva zadnja vezna i to je sve. Mi smo stisnuli tu dvojicu i tako riješili sav posao, rekao nam je Ivica Vrdoljak

VIDEO

Dinamo će u skupini igrati sa starim znancima, Salzburgom i Celticom, a još jednom će putovati u Rumunjsku jer je treći protivnik u skupini Astra. Bit će to izravni obračun s rumunjskim klubom za 15. mjesto i koeficijent, koji jamči dva predstavnika u pretkolima za Ligu prvaka.

- Grupa koju smo dobili je atraktivna i dobra. Ne dobra, kao lagana, nego kvalitetna. Znamo da su Celtic i Red Bull Salzburg uvijek dobri, a vidjeli smo što je Astra napravila Lyonu. Sve su to ozbiljni protivnici i, ako želimo napraviti nešto više, moramo biti bolji nego u prošlim susretima - rekao je trener Dinama Zoran Mamić.

Dinamo je, sa Zlatkom Kranjčarom na klupi, u kolovozu 1998. pobijedio Celtic u Maksimiru 3-0. Damir Krznar tad je bio igrač, a sad je pomoćni trener. No u puno bližoj povijesti, prije dvadesetak dana, Celtic je pobijedila poljska Legia, čiji je kapetan bivši dinamovac Ivica Vrdoljak.

- Dinamo se nema čega bojati. Celticu su dva daleko najbolja igrača stoperi. Dobra su im i dva zadnja vezna i to je sve. Mi smo stisnuli tu dvojicu i riješili sav posao. Pustili smo ih na bokove, ali doslovno pustili, a oni to nisu znali iskoristiti. Prema mojemu mišljenju, Dinamo neće imati problema. Nije Celtic opasan kao što je nekad bio - objasnio je Vrdoljak.

Legia ih je u prvoj utakmici pobijedila 4-1, a u uzvratu u Škotskoj 2-0.

- Ma bili smo uvjereni da ćemo ih dobiti, bolji smo od njih. I Dinamo se mora tako postaviti, bolja su momčad - rekao je Vrdoljak.

Dobre vijesti za “modre” stižu i iz Salzburga. Gazda austrijskoga kluba najavio je da će, ne prođe li Salzburg u Ligu prvaka, “sve” igrače poslati u Leipzig, najnoviji Red Bullov projekt u drugoj njemačkoj ligi. A nisu prošli, eliminirao ih je Malmö.

Treći protivnik je rumunjska Astra, momčad koja je prošlogodišnje prvenstvo završila na drugome mjestu, četiri boda ispred trećeplasiranog Petrolula. Kao i Petrolul, Astra je utakmice igrala u Ploestiju, no od 2012. gazda Ioan Niculae, preselio ih je u Giurgiu. Niculae je na Forbesovoj listi milijardera na 1372. mjestu, “težak” je 1,2 milijarde dolara.

Dinamovci su ždrijeb pratili na Kornatima, kamo su ih Zoran i Zdravko Mamić odveli na “team building” uoči nedjeljnog derbija protiv Hajduka. Škampi na žaru, riožoto od dagnji, pa navečer janjetina bit će na meniju “modrih” uoči odlaska u Dugopolje, gdje će noćiti.

  • Dinamo je izbacio Celtic 1998. u pretkolu Lige prvaka, a 2009. ispao je od Red Bull Salzburga. S Astrom nije nikad igrao.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe