Obavijesti

Sport

Komentari 65

Vučević: Hajduk ima skaute i u Australiji, kontroliramo talente

Vučević: Hajduk ima skaute i u Australiji, kontroliramo talente
5

Imamo 29 skauta, pokrivena je cijela Hrvatska, ali i Slovenija, Kosovo, Makedonija, Austrija... Čak i u Australiji imamo skaute, rekao je Hajdukov sportski direktor...

VIDEO

Čvrsto držimo treće mjesto, što je, nažalost, trenutno naš maksimalan domet. Nije mi drago to reći jer Hajduk takvo što sebi ne smije dopustiti, ali danas je tako. Već sutra to ne dolazi u obzir, rekao je Goran Vučević.

Hajdukov sportski direktor radi u iznimno teškim uvjetima, nije lako pronaći pojačanje dok novca u klubu jednostavno nema.

- Ključ je selekcija. U Hajduk se ne dolazi zbog novca, problem nam je dovesti i mlade igrače. Međutim, moramo se uklopiti u okvire koje imamo i izvući maksimum iz naših igrača - rekao je Vučević i dodao:

- Ako bi ovakvo stanje ostalo u iduće dvije godine, ostanemo li tu gdje jesmo, ovo što radim ne bi imalo smisla.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

“Živnula” je i skautska služba...

- Imamo 29 skauta, pokrivena je cijela Hrvatska, ali i Slovenija, Kosovo, Makedonija, Austrija... Čak i u Australiji imamo skaute. I svi će biti tri puta nagrađeni. Prvi put kad igrača dovedemo, drugi put kad potpiše profesionalni ugovor i treći put kad napravi transfer u inozemstvo - kazao je Vučević, koji radi i na prodajama.

Ivo Čagalj/Pixsell

- Zasad nema konkretnih upita. Razgovora i interesa ima, ali ništa konkretno. Nadam se da će Vršajević i Milović produljiti ugovor, a tu je i pitanje Jozinovića. Jako ga cijenim, ali tražimo rješenje na lijevom boku - kaže Goran Vučević te otkriva kako je zadovoljan dosadašnjim dijelom sezone:

- U Europi smo dosta dobro gurali, ali Dnjipar je bio preveliki zalogaj za nas i nismo ga uspjeli proći i plasirati se u EL. To smo željeli, ma koliko je to bilo nerealno očekivati. U prvenstvu je bilo ''valovito''. Da smo pobijedili Dinamo, bilo bi to dosta dobro, ali ta nas je utakmica uzdrmala. Meni se općenito ne sviđa euforija koja ljeti zahvati sve oko kluba, ljudi su previše željni dobrih utakmica i onda nakon ispadanja dolazi do razočaranja. Ovdje se živi od trenutka, od jednog velikog događaja, a ja bih volio da se živi od kontinuiteta. Samo tako možemo naprijed.

Tino Jurić/PIXSELL

U klub su dovedeni stranci Abdukholikov i Milevski, no zasad se nisu pokazali kao pojačanja.

- Abdukholikov se nije nametnuo treneru prve momčadi i zato ne igra, a ja ne želim da netko tko nije bitan za prvu momčad okupira prostor u B momčadi. Stranac koji dođe i ne nametne se da bude bolji od naše djece nema tu što tražiti. Milevski? Ako Totti može biti nositelj Rome, onda može i Milevski s 29 godina biti nositelj Hajduka. Nadam se i da hoće, jer njegovo znanje i kvaliteta nisu upitni, tu je sve jasno. Sve je na njemu, on je jako ozbiljan na treningu, daje sve od sebe, ali je neizbježno da potrošimo još neko vrijeme na njega. Ja bih volio da to ide brže, ali dugo nije igrao.

Ključni igrači Hajduka tako su postali domaći dečki.

- Nama su prioritet igrači poput golmana Kalinića, našeg najboljeg igrača Sušića, Vlašića koji je veliko iznenađenje od početka sezone i u kojem smo dobili strašnog igrača, potom Kouassija, Gotala i Maglice. Njima treba dodati i stoperski par Maloča i Milović, koji igra jako dobro u kontinuitetu. Prema njima će trener podrediti igru, kako bi bili još bolji, jer želimo da dobro igraju u kontinuitetu. Samo oni koji igraju u kontinuitetu dobro su za mene dobri igrači.

Tino Jurić/PIXSELL

Mladi igrači dobili su priliku kaliti se u B momčadi Hajduka.

- To je sjajan projekt. Nije nam cilj rezultat, nego igrači, ali ne bi imali ništa protiv da za koju godinu uđemo i u Drugu ligu. Na žalost, nemamo dovoljno kvalitetne uvjete za sve, ali i tu očekujemo neka poboljšanja. Smatram da bi naši mladi igrači poput Malokua i Balića, koje držimo kao kap vode na dlanu, mogli dobiti pravu priliku, jer su sigurno igrači za prvu momčad. Kao i Mujan, koji se vraća nakon ozljede. Volio bih da i Bašić i Mikanović isto igraju za B momčad, jer bi im to jako koristilo.

S Tudorom Vučević dobro surađuje.

- Na meni je da treneru osiguram po nekoliko igrača na svakoj poziciji. Sve se radi i odlučuje u trokutu trener - predsjednik - sportski direktor, a konačnu potvrdu daje Nadzorni odbor. Naš odnos je dobar, normalno je da imamo različita mišljenja, ali suradnja je više nego korektna. Pisalo se da mu je mjesto upitno, ali ja mogu ponoviti riječi predsjednika: 'Da ne stojimo čvrsto iza njega, on ne bi bio trener'.

Ivo Čagalj/PIXSELL

Planiraju se nova pojačanja.

- Svako pojačanje je dobrodošlo, ali naši igrači su za mene najbolji i iz njih moramo izvući maksimum, a svi koji dovedemo, moraju biti bolji od njih. Za sada je sigurno da moramo kupiti jednog iskusnog golmana, jer Dante Stipica mora na operaciju križnih ligamenata. Želio bih da to bude stariji, iskusan golman, koji će biti rezerva, jer ako se i ozlijedi prvi golman, po meni mora braniti golman iz Hajduka B. Taj koga dovedemo ne smije imati ambiciju da ugrozi prvog golmana, mora biti spreman sjediti na klupi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram