Obavijesti

Sport

Komentari 33

Vukas: Nije bajna situacija, ali vjerujem u momčad i u Europu

Vukas: Nije bajna situacija, ali vjerujem u momčad i u Europu
5

Neću pričati o prošlosti, dobio sam novu priliku i čast voditi klub. Nije bajna situacija, ali ne bih je privatio da nemam vjere u sebe, rekao je Hari Vukas na predstavljanju

VIDEO

Predsjednik Hajduka Marin Brbić iskoristio je prigodu predstavljanja novog/starog trenera Harija Vukasa za nekoliko riječi o aktualnoj situaciji.

- Ovih dana, od kad je Goran Vučević odstupio, vlada prava histerija u medijima. Spominju se riječi puput "raspad", "nikad gore"... Čini mi se da smo svi skupa zaboravili 2012. godinu i treninge u markerima, nemogućnost igranja prijateljskih utakmica, molbi u Nyonu za licencu, prijetnje stečajem... Danas smo u rezultatskoj krizi, imamo problema, ali ne kao tada. Podsjetit ću vas da smo na koncu te sezone bili na podjeli četvrtog i petog mjesta, s istim brojem bodova kao Split i da smo Europu izborili kroz Kup - kazao je Brbić i dodao:

- Još uvijek imamo mogućnost ući u Europu, što je prvi i osnovni cilj. Ne bježim od odgovornosti, moj je mandat na raspolaganju, ali za dva su mjeseca izbori za novi nadzorni odbor i novu upravu kluba. Bilo bi apsolutno neodgovorno otići i ostaviti klub bez glave. Stanje je teško, ali ostajemo tu.

Objasnio je Brbić i razloge Vučevićeva odlaska.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Pritisak na Gorana Vučevića, verbalne prijetnje i uvrede njemu i obitelji apsolutno su nedopustive u civiliziranom svijetu. Prijete i meni i igračima, ali Goran je radio svoj posao odgovorno, a mora otići s pozicije trenera jer se boji. Goran ostaje u klubu, trenutno je na odmoru... Mi moramo stati iza njega i igrača koji su se borili. Bilo je dosta nesretnih okolnosti zbog kojih smo tu gdje jesmo.

Brbiću smetaju i priče o čestim smjenama trenera.

- Tudor je bio 22 mjeseca na klupi i sâm je napustio tri dana prije Rijeke, tu su počeli problemi. Sad se broji koliko smo promijenili trenera, ali smijenjen je samo Poklepović i s tim se i sâm složio. Stvari treba nazvati pravim imenom. Spočitava nam se što smo sjeli za isti stol s HNS-om, a što smo trebali?

Postoje naznake da su neki igrači prijavili ozljede jer se zbog prijetnji ne žele pojaviti na utakmici u Koprivnici.

- To su priče, liječnici će utvrditi tko je ozlijeđen, a tko nije. Imamo još sedam utakmica, imamo priliku ući u Europu i molim sve koji žele dobro ovome klubu da pomognu. Nema razloga da ne vjerujemo u sebe, zato molim navijače, medije, javnost, sve kojima je klub u srcu da daju sve od sebe i pomognu Hariju koji je trener bez vremenskog ograničenja.

Hari Vukas svjestan je situacije.

- Neću pričati o prošlosti, dobio sam novu priliku i čast voditi klub. Nije bajna situacija, ali ne bih je privatio da nemam vjere u sebe, da ne mogu napraviti ono za što sam doveden. Momci su u psihičkom stanju kakvom jesu, ali želimo svi isto – Europu. Vjerujem u sebe, rad, i momčad, i znam da ćemo zajedno doći do cilja - kazao je Vukas i dodao kako u prvom mandatu nije ni razmišljao o dužem ostanku na klupi.

U kadar se vraća kapetan Mario Maloča.

- Popodne je trening, u tijeku dana sastavit ćemo stožer, a Maloča je igrač pod ugovorom i ja želim na raspolaganju sve igrače koji su zdravi i pod ugovorom da sâm sastavim momčad. Sigurno nikome nije lako, ali znamo se dobro. Igrači su poljuljani psihički, ali imaju kvalitetu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram