Obavijesti

Sport

Komentari 49

Xavi: Rakitić je ispred mene? Ja ću se boriti za svoju poziciju

Xavi: Rakitić je ispred mene? Ja ću se boriti za svoju poziciju
5

U Barceloni je konkurencija uvijek bila strašna. Tako je bilo kada sam ušao u momčad s 18 godina, a tako je i sada. Oduvijek se moralo boriti za svoju poziciju

VIDEO

Iako su ga mnogi otpisali i već preselili u neku nogometno egzotičnu zemlju gdje će zaraditi posljednje milijune, Xavi je odlučio ostati u Barceloni i boriti se za svoje mjesto s pridošlicama, a kako kaže motiviran je isto kao i prvog dana u crveno-plavom dresu. 

- U Barceloni je konkurencija uvijek bila strašna. Tako je bilo kada sam ušao u momčad s 18 godina, a tako je i sada. Oduvijek se ovdje moralo boriti za svoju poziciju. Svi igrači su nevjerojatno dobri. Ja ću se boriti kao i prvog dana jer želim biti koristan. Trener će me malo više dozirati i to će svima biti od koristi - rekao je Xavi na press konferenciji uoči otvaranja nove sezone Primere na kojem Barca igra protiv Elchea

Španjolske novinare posebno je interesiralo Xavijevo mišljenje o pridošlom Ivanu Rakitiću jer je po njihovom mišljenju hrvatski reprezentativac veliko pojačanje koje ima prednost pred njim.

- Rakitić je sjajan igrač koji je već neko vrijeme u Španjolskoj i poznaje Primeru. Već je pokazao da će biti pojačanje, ali kao što sam već rekao, motiviran sam kao i prvog dana i borit ću se za svoje mjesto u momčadi - pojasnio je sada već bivši španjolski reprezentativac:

'Konkurencija je uvijek bila strašna'

- Moje vrijeme u nacionalnoj momčadi je završilo i sada sam apsolutno koncentriran na samo jedan cilj, a to su naslovi s Barcelonom - rekao je 34-godišnjak te se osvrnuo i na bivšeg te sadašnjeg trenera, Tatu Martina te Luisa Enriquea:

- Naše drugo mjesto nije bilo samo krivnja Tate Martina. Krivi smo i mi igrači. Ove sezone želimo barem jedan veliki trofej. Pročitao sam negdje da je moj odnos s Enriqueom loš i da ne pričamo, a to nije istina. Mi smo uvijek imali sjajan odnos, a tako je i danas. 

Za kraj je španjolske medije zanimalo što Xavi misli o mogućem transferu Angela di Marije iz Reala u Barcelonu:

- Di Maria je fantastičan nogometaš i svugdje bi bio pojačanje, ali povijest nas je naučila kako prijeći iz Reala u Barcelonu, i obratno, nikako nije lako - objasnio je Xavi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu