Obavijesti

Sport

Komentari 360

Ludnica na Poljudu: Hajduk u samo tri minute sredio 'lokose'

Ludnica na Poljudu: Hajduk u samo tri minute sredio 'lokose'
8

Hajduk je pobijedio Lokomotivu 2-1 u prvoj utakmici finala Kupa na Poljudu. 'Lokosi' su poveli preko Domagoja Antolića. No Hajduk u samo tri minute preokreće rezultat

VIDEO

Bolji smo od Hajduka. Stižemo na Poljud kao favorit, pričao je trener Lokomotive Tomislav Ivković uoči prve utakmice finala Kupa.

Čak je i Igor Tudor prepustio Lokomotivi ulogu favorita. Momčad s Kajzerice je "crna mačka" za Hajduk koji joj nije zabio dvije godine!

No u tri minute Anton Maglica i Kouassi uspjeli su napraviti ono što Hajduk nije uspio dvije godine. Veliki preokret Splićana za slavlje u prvoj utakmici. Kouassi je bio najbolji igrač utakmice. Jednostavno je bio nezaustavljiv.

Lokomotiva je povela preko Domagoja Antolića u 53. minuti utakmice. Prvi dio "lokosi" su odigrali za zaborav. Hajduk je bio bolji, imao je i stativu, no nije uspio zabiti. U drugom puno bolja Lokomotiva. Nakon Antolićevog gola, Kramarić je imao zicer za 2-0, ali promašio je. 

I tu je stala Lokomotiva. Anton Maglica nije se još ni zagrijao otkako je ušao u igru, a već je bio u šansi. I sjajno ju je iskoristio. Okrenut leđima primio je loptu u 16 metara i zabio u bliži kut za 1-1.

Nakon samo tri minute Kouassi trči u kontru s Jakolišem. Hajduk vodi 2-1. Velika pobjeda i korak dalje prema osvajanju prvog trofeja nakon tri godine. No ništa još nije gotovo. Igra se uzvratna utakmica na Maksimiru, a Lokomotiva je pokazala da itekako ima što za pokazati.

"Ovo je u rangu pobjede protiv Intera u Milanu"

Dugo sam bio ozlijeđen i trener me pitao mogu li pomoći pola sata. Rekao sam mu da ću stisnuti zube i na koncu je ispalo najbolje moguće. Zabio sam minutu nakon što sam ušao, šteta što nije ušla i ona druga, glavom, već sam je vidio u golu, rekao je Anton Maglica i komentirao najave trenera Lokomotive o favoritima na Poljudu.

-  Hajduk je na Poljudu uvijek favorit, ma tko stajao s druge strane. Pogotovo pred ovim našim prekrasnim navijačima, najboljom publikom na svijetu, pobjedu posvećujem njima i našem kapetanu Maloči kojem je bilo teško zbog kiksa. 

- Lani sam izgubio finale Kupa, ove godine ga neću tako lako pustiti iz ruku. Bit će teško, ali mi to možemo izvući - kaže Maglica.

- Ova pobjeda je u rangu one u Milanu, okrenuli smo utakmicu. Nakon početnih 0-1 zaigrali smo puno bolje, imali šanse i vjerujem kako smo korak bliže osvajanju Kupa - rekao je Milović.

- Bila je teška utakmica. Propustili smo dosta šansi kod 0-0, no nismo potonuli ni nakon primljenog gola. Vratili smo se, pritisnuli ih i vjerujem da ćemo osvojiti trofej. Ako Lokomotiva želi ulogu favorita, rado im je prepuštamo, ali na Poljudu osim Hajduka nitko ne može biti favorit - dodaje Jozinović.

A što kaže junak utakmice, Kouassi?

- Kad sam u prvom mjesecu stigao na Poljud nisam mogao ni sanjati da ću se ovako brzo nametnuti. Ovo je sezona iz snova, igram odlično, navijači me vole, volim i ja njih. Znam da se nekoliko klubova interesira za mene, ali u ovom trenutku moje srce je vezano uz Split i ove navijače - rekao je Kouassi.

Igrači Lokomotive: Favoriti smo

Šteta što nismo sačuvali prednost, ali i dalje smo u igri za osvajanje trofeja, ova prednost je dostižna, rekao je Andrej Kramarić.

Trebotiću su zviždali navijači Hajduka. Ništa novo za njega.

- Znao sam da će mi navijači zviždati, zviždali su mi i dok sam igrao za Hajduk. Šteta što nismo sačuvali onih 1-0, ali Hajduk je igrao odlično. Drago mi je zbog Tudora, momci su zaslužili trenera poput njega. Sviđa mi se i Kouassi, odličan je igrač. No unatoč svemu, vjerujem da će Lokomotiva ove godine igrati Europu i osvojiti Kup - dodaje Trebotić.

Finale Kupa, prva utakmica:

Hajduk - Lokomotiva 2-1 (Maglica 66, Kouassi 69 / Antolić 53)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 360
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima