Obavijesti

Sport

Komentari 40

Za Turke sigurno osam igrača, traži se po jedan u svakoj liniji

Za Turke sigurno osam igrača, traži se po jedan u svakoj liniji
1

Zasad su sigurna osmorica: Pletikosa, Srna, Vida, Šimunić, Ćorluka, Modrić, Rakitić i Eduardo! Izbornik Bilić bi sve dvojbe trebao riješiti na treningu u srijedu

VIDEO

U utorak su naši reprezentativci odradili prvi pravi trening u Brežicama, samo je Gordon Schildenfeld, koji je stigao nakon ručka, pola sata trčkarao kako bi se regenerirao, jer je u ponedjeljak navečer igrao za frankfurtski Eintracht. Izbornik Slaven Bilić uobičajeno je za javnost otvorio prvih, zagrijavajućih 15 minuta vježbanja, potom je počeo ozbiljniji dio treninga, nakon kojeg se počeo nazirati i sastav za Tursku!

Zasad su sigurna osmorica igrača: Pletikosa, Srna, Vida, Šimunić, Ćorluka, Modrić, Rakitić i Eduardo! Traže se još tri imena, u svakoj liniji po jedan. Čini se da je lijevom defenzivnom boku najbliži dešnjak Ćorluka(!?), no u toj su zadnjoj liniji moguće brojne kombinacije i Bilić će najviše vremena utrošiti baš na sastavljanje obrane, za koju još konkuriraju Pranjić, Pamić i Schildenfeld.

Upitan je i, uz Eduarda, drugi napadač (Olić ili Mandžukić), izbornika svakako mora veseliti da Olić "ide kao na navijen"! Traži se i zadnji vezni, kandidiraju Vukojević i Dujmović, iako nam za tu poziciju dvoumica baš i nije jasna, jer Vukojević igra standardno dobro u kijevskom Dynamu, a Dujmović ne igra od lipnja i prebačen je u pričuvnu momčad moskovskog Dinama.

Uglavnom, Bilić bi sve dvojbe trebao riješiti na treningu u srijedu rano popodne, uoči odlaska u Tursku. Naši nogometaši lete iz Zagreba posebnim zrakoplovom u 18 sati, a u Istanbulu će biti smješteni u hotelu "Hilton", udaljenom 20-ak minuta vožnje autobusom od stadiona Turk Telekom Arena.

Jerko Leko: Turci su nam dužni, vrijeme je za naplatu!

- U utakmici u Beču trebao sam zamijeniti Rakitića, ali četvrti sudac bio je spor. A upravo je Raketa na kraju pogriješio... - prisjeća se Leko.

Povratnik u hrvatsku reprezentaciju Jerko Leko (31) prošlu je sezonu proveo u turskom prvoligašu Bucasporu. Odigrao je 30 utakmica, zabio dva gola (oba na jednoj utakmici, za 3:2 pobjedu protiv Konyaspora), no klub iz Izmira ispao je iz Super lige, a Leko se vratio kući, u Maksimir.

– Igrao sam protiv većine njihovih igrača, dobri su, znaju igrati nogomet. Turci su, kao i mi, momčad koja želi držati loptu i nametnuti ritam igre. Posebno će nam teško biti u prvih 20-ak minuta, kad će Turci divlje krenuti, pokušat će stvoriti pritisak i rano zabiti gol – kaže Leko.

Turska bi protiv Hrvatske mogla igrati u ovom sastavu: Demirel – Gonul, Çetin, Korkmaz, Balta – Inan Selçuk; Sarioglu, Emre – Hamit Altintop, Turan; Yilmaz.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica