Obavijesti

Sport

Komentari 61

Zagreb prepao Rijeku, Ajayi i Kramarić preokrenuli rezultat

Povratnik u Prvu HNL poveo je protiv Rijeke u 48. minuti, no već 23 minute poslije na semaforu je bilo 3-1 za goste. Rijeka se sada okreće uzvratu protiv Ferencvarosa

VIDEO

Goodness Ajayi najzaslužniji je za uspjeh Rijeke kod Zagreba. U pobjedu 3-1 ugradio je gol i izboreni penal, čime je pomogao sastavu Matjaža Keka da se oporavi nakon primljenog gola. 

U prvom poluvremenu nije bilo ozbiljnijih situacija ni na jednoj strani, a u 48. minuti riječkoj obrani pobjegao je Gabrijel Boban. S lijeve strane šesnaesterca potegnuo je lijevom nogom i zabio u bliži Vargićev kut za 1-0 Zagreba. 

Boban je na lijevom krilu bio najbolji domaći igrač, baš kao što je Ajayi na drugom lijevom krilu bio najbolji gostujući igrač. U 55. minuti u utrci sa Šehićem brže je došao do jedne duge lopte u šesnaestercu, a igrač Zagreba nije se mogao zaustaviti, nego ga je pokupio u klizećem startu, pa je Tihomir Pejin dosudio penal. 

Andrej Kramarić mirno ga je pretvorio u gol, pogodivši donju desnu stranu iz svoje perspektive, dok je Livaković otišao na drugu stranu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Poslije izjednačenja, Rijeka je nastavila s napadima, a u odličnoj akciji u 64. minuti brza dodavanja razmijenili su Brezovec, Tomečak i Kvržić, koji s desnog krila daje oštru nisku loptu na peterac. Tamo je sam ostao 19-godišnji Goodness Ajayi i zabio za 2-1. Nigerijac je u Rijeku došao 2012. godine iz akademije "Abuja Football College". Prvo je igrao za mladu momčad, ali oduševio je pa su ga preselili u seniore. Prošle godine debitirao je za prvu momčad.

Kramariću treba malo prostora

Kad se Zagreb morao barem malo otvoriti, ostalo je dovoljno prostora za Kramarića. Andrej je do drugog gola stigao iz drugog pokušaja u 71. minuti. Prvi udarac obranio je Livaković, ali lopta se odbila točno do napadača koji s pet metara pogađa mrežu Zagreba. 

Moises igrao 22 minute, Medić uveo Medića

Kek je htio malo rasteretiti nositelje igre, ali nakon što su primili gol, u igru su morali i Moises i Anas Sharbini. Moises se i nije usrećio s ulaskom, nije izgledao ni spremno, a ni raspoloženo, pa ga je nakon samo 22 minute na terenu zamijenio Mato Jajalo

Dodajmo da je predsjednik i trener Zagreba Dražen Medić u igru već u 33. minuti uveo svojeg sina Lovru Medića umjesto Ivana Ljubičića, što je pozdravljeno zvižducima s ispunjene zapadne tribine.

- Nisam bio zadovoljan igrom, Ljubičić nije radio ono što smo se dogovorili - objasnio je trener Zagreba tako brzu izmjenu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu
BRAVO!

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu

Hrvatska futsal reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu! Nakon što je u prvom susretu pobijedila Poljsku 3-2, u uzvratu je u drami remizirala s Poljacima (2-2) i osigurala vizu
Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'
ŠPANJOLSKA LIGA

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'

Kazneni udarac je izveo Budimir, no to je učinio tragično loše. Zaletio se, pa zastao, te nespretno zahvatio loptu koja je jedva došla do Giorgija Mamardašvilija koji ju je samo pokupio