Obavijesti

Sport

Komentari 23

Zapamtite ove dečke: Švedska U-21 po prvi put prvak Europe

Zapamtite ove dečke: Švedska U-21 po prvi put prvak Europe
5

Nakon 120 minuta velike borbe i pet serija penala, mladi nogometaši Švedske do 21 godine starosti okitili su se naslovom prvaka Europe svladavši Portugal u Pragu 5-4

VIDEO

Nogometaši Švedske prvi su se put popeli na krov Europe u konkurenciji do 21 godine. U sinoćnjem finalu EP-a u Pragu svladali su Portugal 4-3 nakon izvođenja penala. Nakon 90 odnosno 120 minuta nije bilo golova.

- U svaku smo utakmicu ulazili kao autsajderi, ali to je snaga koju imamo. Tako sam sretan da ne mogu pronaći riječi. U svlačionici smo samo pjevali, vrištali, plesali... Heroji smo našeg naroda i to je čudesno - izjavio je golman Patrik Carlgren.

A moglo ih je biti jer su prilike sjevale na obje strane. Sérgio Oliveira pogodio je prečku u prvom dijelu, Šveđani su imali nekoliko udaraca koji su liznuli okvir gola. Nitko nije presretan kad finale jednog natjecanja završi bez golova, no time se moralo zadovoljiti 18.867 gledatelja na Eden Areni.

Niti novih 30 minuta produžetaka nije dalo gol, pa su titulu europskog prvaka morali odlučiti penali. Prvo je Šveđanin Carlgren obraio penal Ricardu Esgaiju u trećoj seriji, no odgovorio mu je José Sá obranivši udarac Khalilija već u sljedećem udarcu. Ključnim se pokazao promašaj Williama Carvalha u zadnjem udarcu i Šveđani su mogli početi slaviti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Najveća zvijezda švedske šampionske momčadi je John Guidetti, napadač Celtica, koji je zabio deset golova u 18 nastupa. U sastavu se nalazio i nesuđeni hrvatski reprezentativac Branimir Hrgota, veznjak Borussije Mönchengladbach.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu