Obavijesti

Sport

Komentari 82

Zasad najbolji: Svi zajedno idu u lov na rumunjske klubove...

Zasad najbolji: Svi zajedno idu u lov na rumunjske klubove...
5

NAJBOLJI Nitko ove sezone nije skupio bodova kao Hrvatska, ali za 5. predstavnika u Europi u sezoni 2016./2017. barem dva kluba trebala bi ući u Europsku ligu...

VIDEO

Od naša četiri kluba, koja su još u igri, u Europskoj ligi trebala bi završiti barem dva. Bude li tako, imat ćemo lijepe šanse da u sezoni 2016./17. dobijemo i petog predstavnika u europskim natjecanjima. U srijedu je od naša četiri predstavnika prvi na teren izašao Hajduk i izgubio 2-1 u Ukrajini od Dnjipra. No u uzvratu ima šanse pred punim Poljudom izboriti skupine Europske lige i poboljšati hrvatski koeficijent.

Famozni Uefini koeficijenti se, naime, skupljaju u pet prethodnih sezona, a naše klubove posebno muči sezona 2011./12. Hajduk je izgubio obje svoje europske utakmice od Stoke Cityja, Split je prošao Domžale pa ispao od Fulhama, a Dinamo je ušao u Ligu prvaka pa se u njoj izblamirao. 

Nešto bolje bile su sljedeće dvije sezone, ali najbolja bi trebala biti ova.

- Doista, ne sjećam se kad je zadnji put bila ovakva berba bodova naših klubova. No teško je prognozirati hoće li nam to 2016. donijeti dva mjesta u kvalifikacijama za Ligi prvaka jer i ostale zemlje i klubovi skupljaju bodove, a gleda se zadnjih pet godina - kaže izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović.

Drugo mjesto u Ligi prvaka ide 15. momčadi na Uefinoj ljestvici, a njega trenutačno drži Rumunjska. I zato je posebno važno da Dinamo dobro odradi svoj dio posla. Hrvatskoj će tako pomoći, a Rumunjsku “usporiti”.

Godinama je Dinamo skupljao bodove, a svi ostali ih prosipali. Uefino bodovanje kaže da pobjeda u pretkolima vrijedi jedan, a remi pola boda. Plasman u Ligu prvaka donosi četiri bonus boda, a u njoj pobjeda vrijedi dva, a remi jedan bod. U Europskoj ligi bonusi se dobivaju tek za plasman u četvrtfinale. 

No puno se bodova može skupiti i u skupini Europske lige.

- Sve uspješniji smo i zbog smanjenja lige te reda koji smo uveli. Klupska poslovanja strogo kontroliramo i isprofilirali su nam se klubovi koji to mogu pratiti, a u kojima su ostali kvalitetni igrači - kaže Vrbanović.

Trenutačan poredak

  • 1. Španjolska 81.856
  • 2. Njemačka 68.820
  • 3. Italija 65.558
  • 4. Engleska 53.882
  • 5. Portugal 53.260
  • ...
  • 15. Rumunjska 24.049
  • 16. Austrija 22.800
  • 17. Izrael 20.750
  • 18. Cipar 20.200
  • 19. HRVATSKA 20.000
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu