Obavijesti

Sport

Komentari 9

Zavezao se lisicama za stativu i prosvjedovao protiv Ryanaira

Zavezao se lisicama za stativu i prosvjedovao protiv Ryanaira
8

Isticala je 40. minuta na Goodison Parku. Joe Hart pokazivao je prema svojoj lijevoj stativi, a glavni sudac, 53-godišnji Peter Walton, zaustavio je utakmicu...

VIDEO

U sljedećim tjednima na portalu 24sata pozabavit ćemo se najluđim navijačima u svijetu sporta. Tetovaže, posebna imena, vjernost i u starosti ili suludi potezi - sport je ove navijače odvukao preko granice uobičajenog pri iskazivanju podrške svojoj omiljenoj momčadi. Među njima je i John Foley , otac koji je pravdu za svoju kćer, ali i za mnoge druge mlade osobe potražio tako što se zavezao lisicama za gol na Goodison Parku dok je trajala utakmica Evertona i Manchester Cityja.

Sezona 2011./2012. bila je jedna od najuzbudljivijih u povijesti engleskog Premiershipa. Manchester City u posljednjem je kolu trebao pobjedu nad slabašnim Queens Park Rangersima. Sve je na Etihadu pred nešto manje od 50.000 gledatelja bilo spremno za slavlje, ali momčad Roberta Mancinija je u sudačkoj nadoknadi gubila 1-2. Šok i nevjerica zavladali su među navijačima 'građana', a onda je prvo Džeko u 92. zabio za izjednačenje, a zatim i Agüero dvije minute kasnije za 3-2 i naslov prvaka iako je City imao isti broj bodova, pobjeda, remija i poraza kao i mrski gradski suparnik United.

No, vratimo se ipak 15 kola unatrag kada je City 31. siječnja 2012. godine pred 30.000 gledatelja gostovao na Goodison Parku. Držali su 'građani' 0-0 iako je domaća momčad pod vodstvom Davida Moyesa imala nekoliko odličnih prilika, a onda je na isteku 40. minute glavni sudac, 53-godišnji Peter Walton, zaustavio utakmicu. Golman Cityja Joe Hart pokazivao je prema svojoj lijevoj stativi kod koje su se pojavila dva redara i okružila jednog od navijača. Činilo se kako se navijač drži za stativu i ne dopušta da ga se makne, no 'gost s tribine' zapravo se zavezao lisicama.

Kapetan Evertona Phil Neville, uz Australca Tima Cahilla te Nizozemca Drenthea, pokušavao je nagovoriti navijača da napusti travnjak, no ovaj je to odbijao i pokazivao natpis na svojoj majici. Na opće iznenađenje bio je to navijačev prosvjed protiv poznate irske niskobudžetne aviokompanije Ryanair. Punih pet minuta trebalo je osiguranju da nabavi ključeve, skine lisice te da se susret nastavi, a sve skupa očito nije omelo domaćine koji su na kraju ipak svladali vodeću momčad lige golom Gibsona u 60. minuti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
VIDEO

Dan nakon utakmice izašla je i pozadinska priča. Naime, 46-godišnji John Foley odlučio je javno prosvjedovati protiv Ryanaira, točnije njegovog ekscentričnog 54-godišnjeg izvršnog direktora, Michaela O'Learyja, koji je ovih dana boravio i u Zadru, jedinoj bazi Ryanaira u Hrvatskoj. Jedan od najbogatijih poslovnih ljudi Irske veliki je navijač Manchester Cityja, u čijem se dresu često slikao i za kojeg se znalo kako će prisustvovati utakmici u Liverpoolu.

O'Leary je navodno prije nekoliko godina uručio otkaz kćerki ovog draguljara koji je pušten nakon noći provedene u pritvoru te se putem svog bloga ispričao svim navijačima na utakmici i objasnio svoj postupak. Iako je navijač Liverpoola, ima puno prijatelja koji simpatiziraju Everton te je s njima došao na utakmicu da nastavi prosvjedovati protiv Ryanaira. Njegova kćerka Sarah je kao 18-godišnjakinja 2008. dobila posao stjuardese u Ryanairu. Morala je tada uplatiti polog od 3000 funti i preseliti se, a onda dobila otkaz nakon sedam mjeseci uz obrazloženje - recesija je.

VIDEO

- Sarah je danima plakala sama u Dublinu. Ryanair joj nije htio dati niti kartu za let kući. Morao sam platiti trajekt da bih otišao po nju - objasnio je Foley koji je protiv Ryanaira prosvjedovao i 2010. godine na krovu Crown Plaza hotela u blizini zračne luke John Lennon te je osnovao kampanju ' Ryanairdontcare ', u prijevodu 'Ryanair nije briga'.

Utrčavanje na teren u Engleskoj je zakonom već desetljećima oštro kažnjivo, a samo Foley zna je li vrijedilo dobiti zabranu dolaska na utakmice. Tvrdi kako Ryanair već godinama pljačka mlade ljude nudeći im karijeru, a ne plaća ih ni približno dovoljno. Sve skupa je, kaže, velika prevara koju on 'ne može i ne želi gledati'.

VIDEO
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida