Obavijesti

Sport

Komentari 77

Zoran pod pritiskom: Brate, na klupi Dinama si godinu dana...

Zoran pod pritiskom: Brate, na klupi Dinama si godinu dana...
4

Prošle godine, 22. listopada, Branko Ivanković je dobio otkaz, a trener "modrih" je postao Zoran Mamić. U 57 utakmica slavio je 41 put, što je 71,9 % uspješnosti...

VIDEO

U mandatu Zorana Mamića klub je otjerao Kramarića, Sammir je otišao u Getafe, stigao je novi autobus, a s njim i kolonija Portugalaca. Uz to, trener se oženio.

U listopadu prošle godine Dinamo je izgubio u Splitu, gol Mate Bilića “otjerao” je Branka Ivankovića s klupe i na nju “postavio” Mamića. Tri dana poslije na Maksimir je stigao PSV. Na stadionu nije bilo gledatelja.

- Po prikazanoj igri trebali smo pobijediti tu utakmicu - rekao je Zoran Mamić.

Njegovim dolaskom iz Dinama je konačno otišao Sammir. Brazilac je bio nesretan, želio je iz Hrvatske, a Zoran je bio prvi trener koji je od Zdravka dobio blagoslov da Brazilcu ispuni želju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Trpjeli su drugi treneri Sammirove loše navike, no Zoran nije htio. Odlučio je napraviti momčad koja će igrati značajnu ulogu u Europi i u toj viziji nije bilo mjesta za Sammira. No možda je trebalo biti mjesta za Andreja Kramarića, igrača koji je u Dinamo stigao kao sedmogodišnjak.

U Koprivnici ga je Mamić ostavio na klupi, a umjesto njega u momčad postavio Fatosa Beqiraja. Kramariću je prekipjelo, pa je nakon utakmice pozvao Zorana na stranu i rekao: “Ako me ne vidite u momčadi, idem”. I sljedećeg jutra je otišao.

Iako trener Mamić neće priznati, bio je to loš potez. Kramarić je u Rijeci stigao do nezamjenjivog reprezentativca Hrvatske, a upravo neefikasnost napadača stajala je Dinamo poraza u Glasgowu protiv Celtica.

Mamićevu prvu godinu neće dobro pamtiti Oliver Zelenika, koji je od prvoga golmana Dinama stigao do pričuvnog u Lokomotivi. No hoće Marcelo Brozović, koji je postao standardni reprezentativac Hrvatske.

U tih godinu dana stigao je novi klupski autobus, sagrađen je hotel, a gostujući dresovi “vrište” u žutome. No to su samo kozmetičke promjene. Onih puno važnijih promjena, u Dinamovoj naravi, i dalje nema.

Kao i u prvom pohodu na Ligu prvaka, 1993. godine, Dinamo je pobijedio prvi susret u gostima, a uzvrat se, umjesto formalnosti, pretvorio u noćnu moru. Dvadeset jedna godina je od tada prošla, a navike su nepromijenjene.

I dalje “modri” u Europi gube utakmice koje ne bi smjeli gubiti, a kupuju pojačanja koja bi teško unaprijedila igru prosječnog hrvatskog drugoligaša. No Mamić misli drukčije.

- Ovo je najbolji Dinamo u zadnjih deset godina!

U redu, ako je doista tako, evo mu prilike da to i dokaže. Već sutra u Salzburgu.

Do rekorda Zoranu treba još 157 dana

Trener s najduljim stažem u eri Zdravka Mamića je pokojni Josip Kuže. Na klupi Dinama proveo je 522 dana i imao 73 posto pobjeda. Drugi je Krunoslav Jurčić s 440, a treći Branko Ivanković s 434 dana. 

Da bi sustigao Kužea, Mamiću nedostaje 157 dana. Prođe li skupinu Europske lige, nema sumnje da će u proljeće biti na istom radnome mjestu. I postati najdugovječniji Mamićev trener.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov