Obavijesti

Sport

Komentari 18

Zoran Vulić: Ako zabijemo gol Hajduku, igrat ćemo u finalu

Zoran Vulić: Ako zabijemo gol Hajduku, igrat ćemo u finalu
1

Ovo nam je jedna od najvećih utakmica u povijesti i nadamo se povijesnom uspjehu, ulasku u finale, kaže jedan od najboljih igrača Splita prije utakmice s Hajdukom

VIDEO

Uranio je trener Splita Zoran Vulić na press konferenciju, kao da se uoči uzvratnog ogleda polufinala Kupa protiv Hajduka uzda u onu narodnu 'Tko rano rani, dvije sreće grabi'. Prvi ogled okončan je sretno za Split 1-1, jer Hajduk je imao više od igre, no za Vulića ta prednost kao da i ne postoji.

- Moramo dati gol, ako ćemo čuvati rezultat, nećemo ga sačuvati. Ako damo gol, ući ćemo u finale - rezonira Vulić, koji ne osjeća nervozu uoči velike utakmice.

- Ovo jest posebna utakmica, ali ja sam to doživio i kao igrač, i kao trener, i to je za mene samo jedna u nizu. Nekim igračima je ovo prvi put i sigurno da su malo nervozni. No ja se nadam da će im ovo biti i prvo finale, iako treba biti oprezan, ovo je utakmica u kojoj glava odlučuje, treba biti koncentriran svih 90 minuta. Da smo mi bili koncentrirani u zadnje dvije utakmice, uzeli bi još četiri boda.

Vulić je gledao snimku utakmice Hajduka i Rijeke i ovaj novi Hajduk ga nije posebno impresionirao.

- Novi trener uvijek nešto novo donese, momci su dali svoj maksimum, odigrali su fantastično protiv Rijeke, ali mene to apsolutno ne zabrinjava. Mene zabrinjava kako će reagirati moji igrači. Ne poznajem dovoljno ove nove, mlade igrače Hajduka, što je i prirodno, ne znate ih ni vi koji ste svaki dan dole, a kako ću ja. Što se tiče Vučevića, igrao sam već protiv njega, on je čovjek koji voli igrati nogomet i drago mi je što je na čelu Hajduka.

Trener Splita je u prošlosti bio poznat po tome što je znao iznenaditi i dati priliku mladom igraču u velikoj utakmici.

- Takvim iznenađenjem možeš dobiti puno, ali moraš imati osovinu starih igrača koji će uzeti teret na svoja leđa. Ne može sve mladi igrač, kralježnica koja drži momčad mora biti sastavljena od iskusnih igrača. Hajduk ima jako dobru i perspektivnu momčad, fale im ti malo iskusniji, da podrže mladost. Sigurno da će im na ruku ići i podrška publike. To je u Splitu normalno i već viđeno, publika je 12 igrač na strani Hajduka, ali i mi se tu nešto pitamo.

Jedan od najboljih igrača Splita u zadnje vrijeme je Marko Rog, koji je svjestan važnosti ove utakmice.

- Svi jedva čekamo da počne, ovo je jedna od najvećih utakmica u povijesti kluba i nadamo se povijesnom uspjehu, ulasku u finale. Hajduk je dobra momčad, novi trener malo je to sve promijenio, uveo nekoliko novih igrača. Ne znam ih većinu, ali Tudora znam, puno utakmica odigrali smo u mlađim kategorijama jedan protiv drugoga - prisjetio se Rog i dodao: 

- Ovo su utakmice u kojima ne presuđuje pojedinac, nego momčad. Ako budemo koncentrirani, vjerujem da ćemo proći u finale.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba