Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Lajk za umirovljenike: Zlatna generacija "osvaja" internet

Lajk za umirovljenike:  Zlatna generacija "osvaja" internet
3

Računala definitivno više nisu bauk ni za starije, a uz brojne mogućnosti online plaćanja, zabave, komunikacije i informiranja itekako može olakšati život

VIDEO

Čuli ste za izraz “Facebook generacija” i povezujete je isključivo s mladima? Željka Bešić, Sonja Juran i Branko Cvetković na svojem profilu na Facebooku u rubrici posao imaju upisano “umirovljenik”.

- Meni je net spasio zdravu pamet. Zbog osjećaja da razmišljam ‘drukčije’ prestala sam gledati televiziju, a onda sam na Facebooku otkrila da postoje ljudi koji misle kao i ja - kaže Željka Bešić, koja profil na Facebooku ima već sedam godina.

- Iako politika zauzima većinu objava, ima i onih koji su ohrabrujuće, a i rješavamo se frustracija psujući ono što nas živcira - kaže Željka Bešić, koja koristi sve što računalo omogućava: razgovore preko Skypea, poštu i e-bankarstvo, a preko računala komunicira s različitim ustanovama. No najviše uživa kada s unukom gleda crtiće ili igra igrice. 

- On kaže: ‘Moja baka nije ona s kockice što priča priče, moja baka igra sa mnom igrice... Baka rules!’ - smije se Željka. Branko Cvetković, dugogodišnji glavni urednik lista Matice umirovljenika Hrvatske, računalo je zbog posla svladao davno, a onda je pomalo osvajao i internet. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Svemu me uče tri unuke. Neke stvari učim u 80. i baš uživam u tome - kaže Branko, a Sonja Juran dodaje kako se u njezinu malome mjestu zimi ništa ne događa pa je internet spas: 

- Ono što se govorilo za TV više ne vrijedi: prozor u svijet sad je internet. Čini mi se da mi je za većinu stvari koje su mi nekad činile radost to postala zamjena. No žive ljude ne može zamijeniti. Srećom, druženja uživo nije zapustila, dodaje Sonja.

Djed se razumije 

Branko Cvetković iznenadio je unuku kada joj je preko skypea javio kako ima novi mobitel i kako baš skida aplikaciju za Facebook.

Internet za sve 

Željki Bešić, koja je 80-postotni invalid, internet je beskrajno olakšao život jer ne čeka u redovima i može kupiti sve što joj treba.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'