Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

Moderna baka: I dok se uloga promijenila, ljubav je ostala

Moderna baka: I dok se uloga promijenila, ljubav je  ostala
1

Ona je odbacila tradicionalnu ulogu i ne ljulja se više u stolcu. S unucima kvalitetno provodi vrijeme i vodi ih svugdje, a jaz među generacijama kao da se izgubio

VIDEO

Slavna glumica Jane Seymour (63) moderna je baka i tu titulu ponosno nosi. Svojim unucima želi toliko toga dati i kaže da nema veće sreće od vremena koje provodi s njima. I u tome je slična većini svojih vršnjakinja. Moderne bake rođene 50-ih i 60-ih godina promijenile su pravila.

Odlučno su odbacile tradicionalnu ulogu, štedljivost i poniznost te odlučile učiniti nešto za sebe. Hrabro se suočavaju sa svakodnevnim problemima, ali uspješno usklađuju obitelj, posao, prijatelje, hobije, a uz to su i supermame.

Stoga ne čudi što su, dobivši unuke, značajno izmijenile ulogu bake, no ljubav je za njih ostala jednako nesebična.

Američka udruga umirovljenika (AARP) ističe kako moderne bake ravnaju bore i ne ljuljaju se više u stolcu. Vjerojatno vježbaju jogu i lukavo prikrivaju sijedu kosu. Zahvaljujući napretku u medicini, njihov životni vijek se produljio za 25 godina. Današnje bake izgledaju i osjećaju se mlađe, zdravije i aktivnije. Vitalnije su pa danas rade i zarađuju više nego ikad. Visoko su obrazovane, imaju više znanja, slobode i novca pa vrijeme s unucima žele provoditi kvalitetno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uložile su veliki napor kako bi uklonile generacijski jaz između njih i njihove djece. To prenose i na odnos s unucima. Angažman modernih baka djeca opisuju kao zabavu s cool tetom. Za razliku od vlastitih baka, današnje s unucima imaju mnogo intenzivniji odnos. Igraju se, uče i raspravljaju s njima. Rado ih savjetuju i svugdje ih vode.

No neke moderne bake su posvećene samo sebi te žele uloženi životni trud i zarađeni novac potrošiti na putovanja i ugodan život. Neke, poput Blythe Danner, majke glumice Gwyneth Paltrow, ne vole ni da ih se zove bakom, nego radije osobnim nadimkom.

Međutim, nova baka može nositi vrtoglavi broj šešira i odijevati se po posljednjoj modi, ali njezina glavna potreba i dalje ostaje ista: pružiti unucima bezuvjetnu ljubav, iskustva i uspomene koje će oni prenositi unucima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine

Neke trgovine danas neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati
PRISTOJNO PONAŠANJE

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati

Baš kao kod kuće, i hoteli imaju brojna pravila ponašanja, to je suživot te je bitno pokazati poštovanje prema osoblju, nisu oni ničije sluge. Stručnjak u hotelijerstvu podsjeća na pristojnost
Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan
SIGURNO GA IMATE KOD KUĆE

Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan

Istraživanje je otkrilo zanimljive činjenice o začinu koji je čest u kuhinji te ima specifičan okus. Može se konzumirati u slanim, ali i slatkim jelima, a odličan je zato ubrzava metabolizam