Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

Osvoji posao iz snova: Imaš dobru ideju? Mi imamo plan

Osvoji posao iz snova: Imaš dobru ideju? Mi imamo plan
1

Pobjednik natječaja portala Pametna kuna osvojit će stručnu pomoć u izradi i ostvarenju poslovnog plana te brojne druge nagrade namijenjene lakšoj realizaciji

VIDEO

Svaki sedmi čovjek predodređen je za poduzetništvo, pokazuju istraživanja. Smatrate li da ste među njima, uključite se u natječaj portala pametnakuna.hr. Pošaljite svoju ideju za posao, pročitajte savjete stručnjaka, komunicirajte sa žirijem i ostvarite svoj poslovni plan. Do 9. listopada posjetitelji portala mogu ispunjavanjem prijavnice poslati svoje inovativne i kreativne ideje koje imaju i realan tržišni potencijal. Stručni će žiri odabrati tri finalista te im pomoći u izradi poslovnog plana. Na temelju istoga žiri će odrediti pobjednika koji osvaja i vrijedne nagrade namijenjene što lakšoj realizaciji ideje. 

Osim savjetovanja sudionika, brojni će stručni suradnici projekta posjetiteljima portala osigurati korisne informacije i iskustva o pokretanju posla, analiziranju tržišta, pravnim zahtjevima i brojnim drugim temama koje se tiču osnivanja poduzeća i poslovanja. 

Cilj je rasvijetliti pojam poduzetništva te kroz edukaciju poticati njegov razvoj kao odgovor na izazove današnje ekonomske situacije. Projektu su se u ulozi žirija priključili uspješni predstavnici hrvatskoga poslovnog svijeta: Tanja Pureta (Ramiro), Dario Palčić (Volksbank Hrvatska), Zoran Đorđević (Visoka poslovna škola Cotrugli), Željko Kovač (Zagrebački centar za poduzetništvo) i Donald Mudrinić (Vipnet Hrvatska), a glavni su pokrovitelji projekta Volksbank Hrvatska i Vipnet Hrvatska. 

Više informacija o projektu doznajte na portalu pametnakuna.hr/pametna-ideja

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ideja ne mora nužno biti inovativna

Vrlo malo poduzetničkih pothvata zasnovano je na apsolutno novim idejama. Mnogo više njih temelji se na primjeni starih, iskušanih i provjerenih ideja. 

Kome nudite proizvod ili posao?

Razmislite tko će biti vaši potencijalni kupci - mladi ili stari, muškarci ili žene... Potom porazgovarajte s ljudima koji pripadaju toj skupini da biste procijenili svoju ideju.

Bavite se poslom koji razumijete

Temelj poduzetništva je odlučivanje, a za njega je nužna sposobnot procjene situacije zasnovane na prijašnjem iskustvu, znanju i vještinama.

Optimizam pokreće poduzetništvo

Poduzetnici imaju natprosječnu hrabrost i snažnu želju za napredovanjem. Dok prosječan čovjek ima izraženu potrebu za sigurnošću, poduzetnik je taj koji želi upravljati svojim životom. Najvažnija stvar kod kretanja u vlastiti poduzetnički pothvat jest optimizam. Na Zapadu se pokazalo kako vrhunski poduzetnici gotovo nikad nisu uspjeli od prve. Morali su primijeniti metodu pokušaja i pogreške. Ovakve akcije trebale bi postati dio cjelokupne filozofije, a zadatak države je osigurati poduzetnicima sjajne uvjete da napreduju, ističe Velimir Srića, profesor na Ekonomskom fakultetu. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang