Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 3

Pravila natječaja "Od nezaposlene do zaposlene"

Pravila natječaja "Od nezaposlene do zaposlene"
1

Predstavljamo natječaj "Od nezaposlene do zaposlene" koji nezaposlenim ženama pruža priliku da ostvare svoje poslovne planove

VIDEO

Pravilnik natječaja „Od nezaposlene do zaposlene“

1. Ovim pravilima se propisuju uvjeti i način sudjelovanja u natječaju pod nazivom "Od nezaposlene do zaposlene“ (u daljnjem tekstu, za potrebe ovih pravila će se koristiti termin „natječaj“), natječaj priređuje tvrtka 24sata d.o.o. i tvrtka Zaposlena d.o.o.. Ova pravila će biti objavljena 20.12.2012. na stranicama internet portala www.24sata.hr/pametnakuna i danom objave postaju važeća.

2. Natječaj se organizira u svrhu poticanja samozapošljavanja i poduzetničke atmosfere u društvu te informiranja zainteresiranih posjetitelja o preduvjetima i načinima uspješnog pokretanja vlastitog posla.

3. Natječaj će se sastojati od tri faze:

  1. Faza prijava
  2. Pregled ideja i objava 3 najbolje prijave
  3. Predstavljanje tri odabrane čitateljice i edukacije 

Tijekom prve faze, koja će trajati od 20.12.2012. do 20.01.2013. sudionice trebaju prijaviti svoje poslovne ideje putem obrasca na stranici na www.24sata.hr/pametnakuna. Nakon isteka prve faze natječaja, stručni žiri sastavljen od predstavnika: Ana Gruden (Zaposlena), Ivan Jozić (Poslovni dnevnik), Ljiljana Špoljarić (HZZ), Martina Kvarantan (Znatiželja d.o.o.) i predstavnika redakcije portala Pametna kuna, od pristiglih će ideja odabrati tri (3) prijave koje će imati mogućnost ulaska u III. krug natječaja. Žiri će sudionice, čije ideje budu među odabranima u ovoj fazi, dodatno kontaktirati putem kontakt podataka iz obrasca za prijavu te dati dodatne zadatke (u skladu s prirodom pojedine ideje). Odabrane sudionice se obvezuju da će prezentirati sebe i svoju poslovnu ideju javnosti. Tri odabrane sudionice se obvezuje na sudjelovanje u video sadržaju i prezentaciji svojih ideja putem istih. U slučaju da odabrane sudionice nisu u mogućnosti sudjelovati u završnoj fazi natječaja zbog neispunjavanja uvjeta iz ovih pravila ili bilo kojeg drugog razloga, ulazak u finalnu fazu bit će ponuđen prvoj idućoj sudionici s rang liste. 

4. U natječaju mogu sudjelovati sve punoljetne, poslovno sposobne, građanke Republike Hrvatske protiv kojih se ne vodi kazneni postupak i nisu osuđivane radi kaznenih djela iz glave 17. i glave 21. Kaznenog zakona. Također, sudionice moraju biti u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kao nezaposlene osobe.

5. Sudjelovanjem u natječaju svi sudionici potvrđuju da njihove poslane poslovne ideje nisu zaštićeno intelektualno vlasništvo treće strane te da su poslane poslovne ideje jedinstvene i originalne, u skladu sa zakonima Republike Hrvatske. U slučaju da treća strana postavi bilo kakve imovinskopravne zahtjeve prema 24sata d.o.o. i Zaposlena d.o.o. kao priređivačima natječaja, sudionik radi čije je poslovne ideje postavljen zahtjev se iste zahtjeve i potraživanja obvezuje preuzeti, kao i nadoknaditi bilo kakve troškove i štetu koji bi nastali priređivačima 24sata d.o.o. i Zaposlena d.o.o. uslijed takvih zahtjeva ili sudskih te administrativnih postupaka koji bi bili pokrenuti.

6. Kao uvjet sudjelovanja u natječaju, sudionice moraju poslati najmanje jednu, a najviše tri poslovne ideje putem obrasca na stranici www.24sata.hr/pametnakuna. Sudionice moraju ispuniti sva polja u obrascu kako bi mogle sudjelovati u natječaju. U obrascu sudionice moraju navesti i kontakt podatke: ime i prezime, kontakt telefon, adresu elektroničke pošte te adresu stanovanja, a svi navedeni podaci moraju biti točni i sva polja ispunjena. Sudionici prihvaćaju da se njihovi podaci koriste od strane sponzora i partnera projekta.

7. Sudionice čije poslovne ideje budu među tri odabrane za finalnu fazu su suglasne da se njihova osobna imena i prezimena, fotografski i video zapisi, izjave i mišljenja koji budu zabilježeni prije, tijekom i nakon realizacije natječaja mogu koristiti od strane 24sata d.o.o. i Zaposlena d.o.o.  prostorno i vremenski neograničeno te u bilo kojem sada tehnički dostupnom načinu. Priređivač i sudionici iz ove točke pravila će potpisati ugovor u kojemu će detaljno regulirati sva međusobna prava i obveze.

8. Sve odluke koje 24sata d.o.o., Zaposlena d.o.o. i/ili stručni žiri donesu po pitanju izbora u fazama natječaja su konačne. Stručni žiri ima diskreciono pravo određene ideje isključiti iz natječaja, a koje se odnose, a nisu ograničene, na političke djelatnosti, djelatnosti vezane uz trgovinu ili proizvodnju oružja, ekološki neprihvatljivih supstanci, djelatnosti vezane uz igre na sreću i svaku drugu, moralno neprihvatljivu djelatnost.

9. Priređivači 24sata d.o.o. i Zaposlena d.o.o., zadržavaju pravo bez ikakvog obrazloženja privremeno ili trajno prekinuti natječaj u bilo koje vrijeme bez prethodne najave. Posebno se to odnosi na situacije u kojima 24sata d.o.o. i Zaposlena d.o.o. ne mogu jamčiti ispravno odvijanje natječaja zbog tehničkih ili nekih drugih razloga.

10. Sudionicima koji budu sudjelovali u finalnoj fazi natječaja omogućit će se ostvarivanje pogodnosti prema uvjetima objavljenima na stranici www.24sata.hr/pametnakuna. Pogodnosti su neprenosive.

11. Organizator će obavijestiti sudionike natječaja koji su prošli u drugi krug telefonski, putem elektroničke pošte ili poštom najkasnije 5 radnih dana od završetka prve faze natječaja. Odabrani sudionici potvrđuju sudjelovanje u drugoj fazi odgovaranjem na dodatna pitanja stručnog žirija te ispunjavanjem zadataka koje im stručni žiri uputi, a u vremenu koje stručni žiri za isto predvidi.

12. Sudionici natječaja se u cijelosti i neopozivo odriču potraživanja od priređivača 24sata d.o.o. i Zaposlena d.o.o., i to potraživanja za eventualnu štetu, koja bi im mogla nastati za vrijeme trajanja natječaja, nakon njega ili nakon prezentacije javnosti. Također sudionici se neopozivo odriču potraživanja u slučaju bilo kakvih planiranih ili neplaniranih troškova koji bi istima mogli nastati tijekom ili u vezi sa sudjelovanjem u natječaju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu