Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

Pronađite odgovarajući tečaj ili edukaciju i unaprijedite znanja

Pronađite odgovarajući tečaj ili edukaciju i unaprijedite znanja
1

Vrijeme godišnjih odmora koji su ispred nas, idealno je za nove hobije i znanja koje ste htjeli naučiti, ali niste imali dovoljno vremena ni novca

VIDEO

U želji da obogatimo svoje znanje i naučimo nešto novo, često nailazimo na različite tečajeve koji nam pružaju izvrsnu mogućnost za napredovanje, kako u poslu tako i u privatnome životu. Naši interesi ili hobiji isto tako mogu biti stvari koje će nam danas-sutra postati i više nego korisni. Npr. poznavanje stranih jezika je primjer jedne takve aktivnosti koja su u pravilu uvijek pokaže korisnom. Naravno, za većinu programa edukacije ili radionice potrebna je određena količina novca i često nisu ni dostupna svakome. 

Međutim, zahvaljujući internetu možete pronaći različite besplatne ili povoljne tečajeve i klipove koji vam mogu pomoći u učenju. Donosimo vam pregled zanimljivih i interaktivnih tečajeva ili klipova vezanih za posao, kuhanje, strane jezike i vježbanje.

Strani jezici

Ulaganje u strane jezike uvijek je isplativa investicija. Međutim, često zbog mjesta u kojem živite, novca ili nedostatka vremena mnogi niste u mogućnosti otići na standardne tečajeve u škole stranih jezika. Postoji alternativa u obliku internetskih mreža ljudi s kojima možete napredovati i na tom planu.

Stranice poput Learn a language ili jezične stranice BBC-a pomažu vam u učenju jezika. Na njima možete pronaći ne samo vježbe za vokabular i gramatiku već i interaktivne video sadržaje koji će vam pomoći u učenju jezika i što je najbolje - sve to je potpuno besplatno. Također,  osim navedenih postoji i još stranica. Livemocha je internetski tečaj jezika koji u svojoj mreži okuplja više od 8 milijuna polaznika iz 195 zemalja diljem svijeta. Ova online škola nudi tečajeve čak 38 svjetskih jezika koji u prosjeku koštaju oko 150 kuna mjesečno.

Kuhanje 

Kada je riječ o kuhanju onda zapravo ni nema granica. Postoji bezbroj stranica i blogova koje vam nude sve, od recepata i savjeta do besplatnog pregledavanja video sadržaja u kojima vam kuhar pokazuje sve korake prilikom pripreme jela. Kod nas su najpopularniji Kuhari.com ili Crochef.com koji vam nude pregršt recepata s raznim jelima. Sve što vam treba jest volja, trud i potrebne namirnice. 

Ako ste ljubitelji drukčijih vrsta kuhinja od naše tradicionalne, tu vam mogu uvelike pomoći strane web stranice. Oni će vam ponuditi više recepata poput stranice videojug.com gdje možete filtrirati recepte po vrstama kuhinje – azijska, kineska, indijska, meksička i slično ili pak stranica Allrecipes.com gdje možete pronaći što god poželite.

Vježbanje 

Nemate novca za teretanu, a želite biti fit za ljeto? Nemojte odustati jer imate mnoštvo mogućnosti. Uvijek možete uložiti novac u dobre tenisice za trčanje, ali ako ne preferirate taj način vježbanja onda Youtube nudi mnoštvo različitih vježbi, samo morate odabrati pravu koja odgovara vašim potrebama. Također, ako posjedujete smartphoneove, tablete i slične gadgete uvijek možete skinuti besplatne aplikacije za vježbanje za iOS i Android

Ostalo 

U mjestu ili gradu gdje živite možete se raspitati za različite tečajeve. Ako ste možda iz Zagreba ili okolice i željni ste novih poslovnih znanja onda svakako posjetite Business Cafe 5.7. gdje je tema: Kako do novca za svoje poslovne ideje?. Također, imate djecu, a žele naučiti programirati onda ih možete odvesti na radionicu gdje mogu naučiti izrađivati interaktivne priče, animacije, igre ili glazbu u MIT Scratch alatu te se pritom dobro zabaviti s našim predavačima uz sokić i kolače. Ako ste ljubitelj simpatičnih sapuna koje možete i unovčiti onda su radionice Sapunomanije idealne za vaš novi hobi.

Zasigurno svaki grad nudi svoje prilike koje možete iskoristiti u ljetnim danima koje su ispred nas. Raspitajte se i naučite nešto novo!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu
TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu

Najbolja hrvatska boksačica Ivana Habazin (34) prošla je trnovit put do svjetskih pojaseva, a 'odustala' je samo jednom u životu...

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith