Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

Kvalitetan odmor povećava produktivnost i kreativnost

Kvalitetan odmor povećava produktivnost i kreativnost
1

Produženi vikend koji je ispred nas, nudi vam mnoštvo mogućnosti da ga kvalitetno provedete i barem na nekoliko dana zaboravite na poslovne obveze

VIDEO

S obzirom na to da je ispred nas produženi vikend, velika većina ide na odmor bilo na more ili u prirodu. Dobar i kvalitetan odmor vrlo je važan isto kao i dobar san. Baš kao što nedostatak sna ometa vašu radnu sposobnost i učinkovitost, utoliko i nedostatak odmora utječe na jednake načine. Istraživanja pokazuju kako se samo nakon tri dana odmora, kvaliteta spavanja i raspoloženja poboljšava, zbog niže razine stresa.  

Većina kada ode na odmor, sa sobom ponese i laptope i smaprtphoneove. Pokušajte izbjegnuti rad za vrijeme odmora ili da vas bilo tko ometa. Mnogima je to nemoguća misija, međutim ponekad ipak ima lijeka. Ako već morate odraditi dio na odmoru onda uzmite sebi određeno vrijeme koje vam je potrebno, a nakon toga izgasite sve pto vas podsjeća na posao kako bi mogli u miru uživati i opustiti se. 

Zašto je važan kvalitetan odmor?

  • Odmor potiče kreativnost i produktivnost - nakupljeni umor i stres na poslu usporavaju motoričke i mentalne funkcije, što rezultira padom produktivnosti. To je dovoljno dobar razlog da uzmete odmor i da ponovno napunite baterije kako bi bili odmorni i spremni vratiti se izvršavati svoje poslovne obveze. 
  • Odmor oslobađa od stresa - stres se smatra jednim od najčešćih uzročnika raznih bolesti koji uzrokuje visoki krvni tlak, nesanicu, tjeskobu i niz drugih zdravstvenih problema. Danas se kao nikada prije stavlja naglasak na to da čovjek treba pronaći "ispušne ventile" kojima će ukloniti nakupljeni stres. Dobar odmor ili bavljenje raznim aktivnostima zasigurno su pravi lijek da se opustite i da nakratko zaboravite na sve probleme i obveze. 
  • Odmor jača privatni život – provođenje vremena s mužem/ženom, dečkom/curom, ali i ostalim dragim ljudima, dodatno vam pomaže da se oslobodite stresa i da vam pažnju usmjere na neke druge stvari osim posla. Također, zanimljivo je istraživanje koje pokazuje kako su žene koje idu na odmor puno zadovoljnije svojim brakovima i vezama.

 "Kada fizički niste zdravi, ni posao ne možete uspješno napraviti. To je problem koji se vrlo često javlja kod ljudi koji mentalno puno rade, ili kako se laički kaže "rade mozgom". No, isti princip vrijedi i za ljude koji fizički puno rade. Odmor je aktivnost koja nas nam puni baterije, bilo u fizičkom ili emotivnom smislu", komentirao je Goran Blagus, poslovni trener koji u svojem radu s ljudima i sam često uočava važnost pravilno organiziranog slobodnog vremena. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang