Obavijesti

Show

Komentari 0

Mizar u četvrtak, 16. travnja, nastupa u Tvornici kulture!

Mizar u četvrtak, 16. travnja, nastupa u Tvornici kulture!
1

Njihova glazbena ideologija, fuzija je gothic rocka, staroslavenskih i bizantskih crkvenih napjeva te makedonske tradicionalne muzike

VIDEO

Naš prvi nastup prije više od 30 godina bio je točno u Zagrebu! Hrvatska je naša druga domovina!“

Nakon izvrsnog koncerta grupe Boa prošlu subotu, Zagreb će ponovo kroz glazbu proživjeti osamdesete! Makedonska kultna rock grupa Mizar, predvođena Gorazdom Čapovskim, sutra 16. travnja dolazi u Tvornicu kulture.

„Mizar je vezan za Zagreb već 30 godina. Naš prvi nastup je bio točno u Zagrebu davne 1982. godine u klubu Lapidarij na festivalu YURM, tako da slobodno mogu reći da su naši studentski dani, vrijeme idealizma i naivnosti bili baš u Zagrebu. Imali smo puno koncerta ovih 30 godina, ali Hrvatska nam je poslije Makedonije druga domovina. U Tvornici 16. travnja publika može očekivati mješavinu starih i novih pjesama, fuziju elektronike i dark / wave akustike. Pozdrav svim našim fanovima u Hrvatskoj!“ – Gorazd Čapovski.

Na odličnoj set listi naći se pjesme iz davne 1988., kao što su „Devojka od bronza“, „Zlatno sunce“ i „Doždot“ koje su u to vrijeme bile zvijezde vodilje cijeloj generaciji, ne samo u Makedoniji već i diljem Zapadnog Balkana. Vrata se otvaraju u 20 sati, a planirani početak koncerta je oko 21 sat. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Njihova glazbena ideologija, fuzija je gothic rocka, staroslavenskih i bizantskih crkvenih napjeva te makedonske tradicionalne muzike. Nerijetko su dijelili pozornicu sa slovenskim Laibachom, a posebnu pažnju privukao je njihov zajednički koncert u 2013. u Skopju. Prošle godine nastupali su kao podrška bendu Simple Minds na njihovom koncertu u dvorani Kale.

 Mizar se izvrsno uklapa u cjelokupni projekt, tj. izložbu „OSAMDESETE – slatka dekadencija postmoderne“ koja će, kroz dublje istraživanje društvenog i umjetničkog konteksta, multimedijski odnosno interdisciplinarno prikazati hrvatsku, ali i regionalnu umjetničku scenu plodnih osamdesetih godina - razdoblja na koje mnogi gledaju s  intenzivnom nostalgijom, ali i razdoblja koje snažno inspirira.

Ulaznice za koncert dostupne su na prodajnim mjestima Entrija ( Tvornica kulture, Auarius cd shopovi, Churchill...) kao i online na www.entrio.hr

Cijena do dana koncerta iznosi 70 kn, a na dan koncerta 80 kn.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju