Obavijesti

Show

Komentari 2

Ne propustite naš rock mjuzikl 'Antigona - ProcKletstvo roda'

Ne propustite naš rock mjuzikl 'Antigona - ProcKletstvo roda'
3

Mladi amateri dobili su podršku profesionalaca iz naših bendova koji su se pobrinuli da se po prvi puta u jednom mjuziklu čuju odlične solaže i instrumentalne dionice

VIDEO

Rock mjuzikl “Antigona - ProcKletstvo roda”, jedan od prvih hrvatskih rock mjuzikla, uspješno je odigrao prvu sezonu u proljeće ove godine. Mladi tim koji se okupio oko ovog projekta pokazao je da se uz veliki trud i volju, ali i s malom količinom sredstava može napraviti veliki spektakl i dao lekciju mnogim razvikanim projektima da se uz rad i želju može puno toga postići. Kvalitetni glasovi amatera, koji su se u zahtjevnim vokalnim dionicama ispreplitali s instumentima mogli bi posramiti mnoge naše razvikane zvijezde. 

Mladi amateri dobili su podršku kolega profesionalaca iz poznatih naših bendova (Parnog Valjka, Zabranjenog pušenja, Massima, Crvene Jabuke itd) koji su se pobrinuli da se po prvi puta u jednom mjuziklu čuju odlične solaže i instrumentalne dionice. 

Ono iza čega Medley teatar potpuno stoji je nov pristup glazbi koja ne podilazeći nikome objedinjuje brojne stilove. U mjuziklu su elementi klasike, rocka. modalne tonske građe, zborskog pjevanja te stari grčki napjevi.  Medley tetar je postavio zadatak da osuvremeni i na neki način približi težak književni klasik mladima, te su ovaj put krenuli iz početka-od grčke književnosti. 

U Grčkoj je bio početak ne samo književnosti nego i glazbene djelatnosti, opera mjuzikl, i opereta, pojam amfiteatra, scene,  zbora,  glumaca uz instrumentalnu pratnju-sve je proizišlo iz grčke tragedije.  Autoru glazbe Trpimiru Jerkoviću bila je želja spojiti klasiku i rock, te uključiti u projekt i mlade ljude sa različitim umjetničkim potencijalom i iskusne glazbenike.

Klasično djelo Antigona ovaj glazbeni tim prebacio je u odličan rock spektakl. Najčešće grčki tekstovi na kazališnim daskama ne oduševljavaju publiku, jer su tekstovi teško razumljivi i  ukoliko niste dobro potkovani radnjom knjige teško da ćete shvatiti predstavu. Antigona ProcKletstvo Roda posve je nešto drugo. Ona približava književno djelo gledateljima jer je kreirana od pjesmama koje publici lako ulaze u uho i neke od njih bi se slobodno mogle plasirati kao izdvojeni hitovi. 

Prva predstava oduševila je mnoge te su ostali iznenađeni ponajviše kvalitetnim muzičkim dionicama, a u nekim momentima se čak skoro dio publike digao na noge jer su imali osjećaj da su na rock koncertu. Dođite i  doživite  klasično književno djelo u atmosferi istinske rock svirke ! 

Predstave možete pogledati svaki utorak u 20 h od 15.10.2013 do 12.11.2013 u Teatru na Trešnjevci, Park Stara Trešnjevka 1. Cijena ulaznica je 40 kuna za učenike, umirovljenike i grupnu posjetu, a 60 kuna pojedinačno na blagajni Centra za kulturu Trešnjevka. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...