Obavijesti

Patite od čestih glavobolja i isrpljenosti? Imamo rješenje!

Patite od čestih glavobolja i isrpljenosti? Imamo rješenje!
2

Posljednjih nekoliko godina broj osoba koje pate od alergija u stalnom je porastu. Prema nekim pokazateljima gotovo jedna četvrtina stanovništva pati od nekog oblika alergije

Posljednjih nekoliko godina broj osoba koje pate od alergija u stalnom je porastu. Prema nekim pokazateljima gotovo jedna četvrtina stanovništva pati od nekog oblika alergije, a u sve većem postotku su to djeca. Stoga niti ne čudi da se upravo alergije nazivaju bolestima modernog doba. 

Iako su vrlo česte upravo početkom proljeća zbog peludi i cvjetanja biljaka, alergije su prisutne tijekom cijele godine. Broj alergena koji izazivaju alergije je popriličan, a čest uzročnik niza nuspojava poput glavobolja, probavnih tegoba, osipa i promjena na koži je hrana. Upravo u tom slučaju veliko olakšanje može pružiti ENTEROSGEL, sredstvo za detoksikaciju. ENTEROSGEL je inovativni crijevni adsorbens (enterosorbent) namijenjen vezanju toksina, štetnih tvari, patogenih mikroorganizama i alergena iz probavnog trakta s ciljem njihovog uklanjanja iz organizma. 

Alergija predstavlja intenzivnu reakciju imunološkog sustava na tvar iz našeg prirodnog okruženja, a tvar koja izaziva tu reakciju naziva se alergenom. Činjenica je da naš organizam može biti alergičan na bilo koju tvar s kojom je u kontaktu pa tako svaka tvar iz okoliša može biti potencijalni alergen. Alergeni se pak mogu podijeliti u dvije velike skupine – na inhalacijske alergene koji alergijsku reakciju izazivaju nakon što u organizam dospiju udisanjem te na nutritivne alergene koji alergijske reakcije izazivaju nakon konzumacije određenih namirnica. No, alergije mogu biti izazvane i ubodom insekata. Najčešći alergeni nalaze se u hrani, kućnoj prašini, plijesni, dlakama i slini kućnih ljubimaca. 

Nutritivni alergeni se nalaze u hrani koju konzumiramo dok sama alergijska reakcija nastaje  zbog presnažne reakcije imunološkog sustava na alergene u hrani koje organizam detektira kao opasnu tvar. Posljedice alergijskih reakcija uzrokovanih alergenima iz hrane mogu biti vrlo ozbiljne, ponekad čak i fatalne, a 90 posto takvih reakcija ograničeno je na tzv. kritične alergene: kravlje mlijeko, plodovi mora, jaja, riba, kikiriki, soja, orašasti plodovi, pšenica. 

Alergija na određene namirnice uzrokuje snaže i trenutne fizičke reakcije poput peckanja u ustima, osipa, oticanje usana, lica, jezika i grla, ili pak problema s disanjem, vrtoglavice, a u nekim slučajevima i mučninu, povraćanje te grčeve s proljevom. No, mnogi ljudi pate i od tzv. nepovoljne reakcije na hranu odnosno intolerancije na određene namirnice ili dodatke u prehrani. Naime, hrana sadrži veliki broj alergena, a intolerancija na hranu ne izaziva prave alergijske reakcije jer nije uključen imunološki sustav no zato može uzrokovati niz nelagoda te znatno otežati svakodnevni život. Tako na primjer kravlje mlijeko kod nekih izaziva bol u području trbuha, nadutost, proljev i/ili zatvor. 

No, važno je znati kako takve simptome ne morate trpjeti, naime, primjena selektivnog enterosorbenta ENTEROSGEL donijeti će željeno olakšanje. On će na svoju poroznu strukturu vezati molekule patogenog uzročnika oboljenja, te ih eliminirati iz organizma, a ENTEROSGEL potpuno je neškodljiv, te se može primijeniti već od najranije životne dobi jer se ne resorbira u organizmu. 

Najčešće manifestacije alergije na hranu mogu se podijeliti na: gastrointestinalne (povraćanje, proljev, mučnina) koje su vrlo česte, posebno kod dojenčadi i male djece; dermalne (osip, dermatitis, angioedem) koje se očituju se svrbežom, crvenilom i/ili pojavom promjena na koži, ali i oticanjem jezika ili sluznice te respiratorne koje uzrokuju otežano disanje.

U slučajevima preosjetljivosti najbolje je izbjegavati određene namirnice. No, često je slučaj da nismo sigurni koja je namirnica uzrokovala problem. Mnogi se u ovome slučaju odlučuju na alergotest, no važno je napomenuti kako alergičnu osobu nije moguće testirati na sve nutritivne alergene nego se ispituje samo standardni set alergena, a sve ostalo se uopće ne dokazuje.

Ukoliko se problem ponavlja najbolje je primijeniti selektivni enterosorbent ENTEROSGEL, koji svojom strukturom veže na sebe alergene u crijevima te ih uklanja iz organizma. Budući da se reakcije na alergene najčešće javljaju već u dječjoj dobi, važno je znati da se ENTEROSGEL može primjenjivati čak kod nedonoščadi, jer je potpuno siguran i neškodljiv iz razloga što se ne resorbira u organizmu.

ENTEROSGEL umanjuje ili sprječava toksične ili alergijske reakcije, pomaže zaustavljanje proljeva ili skraćuje trajanje proljeva, olakšava simptome loše probave, pomaže obnavljanju normalne crijevne mikroflore, štiti crijevnu sluznicu probavnog trakta i pospješuje regeneraciju njenih oštećenja.

Dolazak proljeća mnogima pak znači pogoršanje alergijskih tegoba jer je upravo ovo doba godine sezona alergija i alergijskog rinitisa koji uzrokuju pelud trava, korova i stabala. Simptomi inhalacijskih alergija mogu biti poprilično neugodni – u gornjem dišnom sustavu razvijaju se simptomi slični prehladi, a uzrokuju ih tvari koje u organizam unosimo udisanjem: pelud, dlake kućnih ljubimaca, prašina, grinje i plijesni. Među tri najčešće ubrajaju se alergija na pelud, grinje i kućne ljubimce. Kako alergije na hranu često izazivaju i probleme s respiratornim sustavom i u ovome slučaju simptomi se pogoršavaju upravo u proljeće.

Postoje određena pravila ponašanja i načina života koja vam mogu pomoći u smanjenju jačine alergijskih simptoma. Tako se preporučuje češće usisavanje životnog prostora kako bi se smanjila koncentracija prašine, životinjske dlake i peludi, a poželjno je iz stana i izbaciti tepihe i zavjese radi smanjenja koncentracije grinja i prašine. Preporučljivo je spavanje na specijalnim madracima protiv grinja, češće provjetravanje stambenog prostora ili boravak u klimatiziranom prostoru, a u sezoni peludnih alergija izbjegavajte sušenje rublja i posteljine na otvorenom. Jutarnje aktivnosti na otvorenom treba smanjiti na najmanju moguću mjeru jer je upravo tada koncentracija peludi najveća. 

Premda higijenske mjere mogu ublažiti simptome, učinkovito si možete pomoći i selektivnim enterosorbentom ENTEROSGELOM koji veže molekule alergena (koji i uzrokuju alergijsku reakciju) na sebe te ih, bez štetnih nuspojava, uklanja iz organizma. Brojne studije pokazuju da je reakcija značajno slabija ukoliko u razdoblju manifestacije alergijskih oboljenja uzimate preparat ENTEROSGEL.

Alergijske reakcije vrlo su česte te gotovo svaka osoba ponekad tijekom života ima neku alergijsku reakciju. Alergijske bolesti vezane za neki organski sustav općenito gledano pogađaju 5-10 posto populacije, pa tako i u Hrvatskoj. Češće se javljaju kod mlađe populacije u razvijenim zemljama. U Hrvatskoj se, na primjer, učestalost alergijske hunjavice procjenjuje na 7-10% općeg pučanstva, a astme na 3-5%, te znatno više u djece i mladeži.

Budući da se reakcije na alergene najčešće javljaju praktički od rođenja, važno je znati da se ENTEROSGEL može primjenjivati od najranije dječje dobi, čak kod nedonoščadi, jer je potpuno siguran i neškodljiv iz razloga što se ne resorbira u organizmu.

Enterosgel mogu koristiti djeca, trudnice i dojilje!

lajkajte nas i kupite na web shopu 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'
ŽELI NADAHNUTI DRUGE

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'

Iako je zbog svojih fotografija na Instagramu dobila brojne ružne komentare na račun svog izgleda, Molly to je nije spriječilo da i dalje širi poruku da je svako tijelo lijepo na svoj način
Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja