Obavijesti

News

Komentari 65

Nikola i Željko su spriječili muškarca da se baci u Savu

Nikola i Željko su spriječili muškarca da se baci u Savu
1

Željko Tišljar i Nikola Perković iz zagrebačke postaje Maksimir kažu da su njihove obitelji ponosne na njih jer su spasili čovjeku život, ali oni dodaju i da su imali sreće

VIDEO

Policajci Željko Tišljar i Nikola Perković spriječili su muškarca da se ubije. Dvojicu policajaca iz zagrebačke Policijske postaje Maksimir pozvali su građani 16. lipnja. Prijavili su da na Domovinskom mostu stoji muškarac koji prijeti da će se baciti u Savu. 

- Građani su razgovarali s njim, zadržavali ga dok nismo došli. Kad smo stigli vidjeli smo da stoji s vanjske strane ograde. Vikao nam je da će se baciti ako priđemo i korak bliže – prisjeća se Željko. Dodaje kako su kasnije nakon akcije doznali da se muškarac već dva puta pokušao ubiti i da boluje od PTSP-a. 

- Odgovarali smo ga kako smo god znali i umjeli. Za razgovora je onda spomenuo da je žedan. Upravo je mostom prolazio građanin koji je sa sobom nosio bocu vode. Uzeo sam mu bocu pa smo nagovorili muškarca da pređe na unutrašnju stranu ograde kako bi uzeo vodu – kaže Željko, a Nikola dodaje da je muškarac tražio da mu vodu ostavimo na tlu ili da se neće maknuti s ruba. Ostavili su mu vodu, a muškarac je došao po nju i sjeo. 

- Tada smo se svaki sa svoje strane zaletjeli prema muškarcu i uhvatili ga. Odupirao se i bio je krupan pa ga nije bilo lako zadržati, ali smo uspjeli. Kasnije je odvezen u psihijatrijsku ustanovu – kaže Željko. Oba policajca kažu da su njihove obitelji ponosne na njih jer su spasili čovjeku život, ali oni dodaju i da su imali sreće. 

- Hvala Bogu da je prošao onaj građanin s bocom vode. To nam je omogućilo da išta poduzmemo – sretan je Tišljar. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

Pedofilski skandal: Bozaniću, nazovi Papu da  napravi reda
S FRANJOM NEMA LABAVO

Pedofilski skandal: Bozaniću, nazovi Papu da napravi reda

Vrh čileanske Katoličke crkve ponudio je Papi kolektivnu ostavku zbog pedofilskih skandala. Naši biskupi pak pedofilske skandale godinama guraju pod tepih

Udar na Brkića: Tajna trojka spremna je za puč u HDZ-u
NOVI EXPRESS

Udar na Brkića: Tajna trojka spremna je za puč u HDZ-u

Novi broj tjednika Express čitateljima daruje super knjigu, a na glavnoj temi Express otkriva tko je moćna trojka koja je pokušala čudovišni puč u HDZ-u
Ovo je pet stvari koje možete napraviti bolje u svojoj vezi
VEĆ DANAS

Ovo je pet stvari koje možete napraviti bolje u svojoj vezi

Vezu treba graditi, nositi se sa svakodnevnim problemima i situacijama i tražiti rješenja i kompromise. Kako "se održati" i što možete napraviti bolje već danas?