Obavijesti

News

Komentari 80

A-HSP prijavio Đapića DORH-u zbog ubojstva Ante Paradžika

A-HSP prijavio Đapića DORH-u zbog ubojstva Ante Paradžika
3

A-HSP se poziva na intervju Josipa Manolića koji ističe da je Tuđman zaključio kako se protiv HSP-a neće moći boriti pravosudnom represijom te je tražio druga rješenja

VIDEO

Autohtona - Hrvatska stranka prava (A-HSP) kazneno je DORH-u prijavila Antu Đapića za ubojstvo Ante Paradžika. U prijavi se navodi da je 21. rujna 1991. godine ubijen Ante Paradžik, dopredsjednik HSP-a i načelnik ratnog stožera HOS-a, a da do današnjeg dana nije otkriven organizator tog političkog ubojstva. 

A-HSP se poziva na intervju koji je za Nacional dao Josip Manolić koji ističe da je Franjo Tuđman zaključio kako se protiv HSP-a neće moći boriti pravosudnom represijom te je tražio druga politička rješenja. To rješenje, prema Manolićevim riječima, bio je dogovor između Tuđmana, Šuška i Đapića o tome da odstrane najveće ekstremiste u HSP-u, a to su bili Dobroslav Paraga i Ante Paradžik koji je kasnije likvidiran. 

- Od njihovog mača mučki je ubijen dopredsjednik HSP-a Ante Paradžik. Tuđman i Šušak nisu među živima, ali Anto Đapić uživa u saborskoj mirovini. Ubojstvo nema zastare, a iz navedenih dokaza koje iznosi Josip Manolić, vidljivo je da je Đapić sudjelovao u pripremi političkog ubojstva Ante Paradžika - navodi A-HSP u prijavi.

A-HSP citira i Dobroslava Paragu koji tvrdi da je u rujnu 1991. godine na poziv Željka Šelendića došao u njegovu trgovinu. U sporednoj prostoriji dočekala ih je Ruža Tomašić koja je tada radila u odjelu Josipa Perkovića na Tuđmanovom osiguranju. Tom prigodom Paragi i Paradžiku rekla je da je izdan nalog da ih se likvidira te zamolila da nikome ne govore o sastanku. Nedugo nakon toga Paradžik je ubijen.

- Budući da Manolić javno izjavljuje kako je Đapić ubačen u HSP te da je dogovarao ubojstvo Paradžika, pozivamo Državno odvjetništvo da istraži ove navode - stoji u prijavi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa