Obavijesti

News

Komentari 341

'Ako Karamarka ne želi SDP, onda je neprihvatljiv i Mostu'

'Ako Karamarka ne želi SDP, onda je neprihvatljiv i Mostu'
1

Mi zahtijevamo reformsku vladu u kojoj će biti sve tri strane. Mi smo svoj stav rekli, tako da to za nas ne dolazi u obzir, rekao je u utorak glasnogovornik Mosta

VIDEO

Glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja komentirao je u utorak  izjavu čelnika HDZ-a Tomislava Karamarka kako će on (Karamarko) biti mandatar, a Željko Reiner kandidat HDZ-a za predsjednika Sabora, rekavši da je to, ako je neprihvatljivo SDP-u, neprihvatljivo i Mostu jer Most zahtijeva reformsku vladu u kojoj će biti sve tri strane.

 "Ako je neprihvatljivo SDP-u, onda je i nama jer mi zahtijevamo reformsku vladu u kojoj će biti sve tri strane. Mi smo svoj stav rekli, tako da to za nas ne dolazi u obzir. Ako će Reinera prihvatiti SDP, onda je to u redu. Mi smo za konsenzus", rekao je Grmoja Hini.

Na pitanje na temelju čega je šef HDZ-a to danas izjavio, Grmoja je uzvratio: "Ne znam kako. Onda je valjda dobio zastupnike SDP-a. Ne mogu komentirati jer ne znam na osnovu kojeg se broja zastupnika on na to poziva. Na naše ne može".

 Upitan što će biti ako i SDP i HDZ odbiju reformsku vladu, Grmoja je rekao kako će ih pozvati na sastanak pa će vidjeti tko će se sastanku odazvati, no kada bi taj sastanak trebao biti, nije mogao točno reći.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 U tijeku je, kaže, analiza odgovora koje su dali SDP i HDZ na reformske zahtjeve kojima Most uvjetuje podršku novoj vladi, a sutra bi na Nacionalnom vijeću trebalo dogovoriti daljnje korake.

 Iako nije htio govoriti poimence o ponudama koje su zadnjih dana dolazile Mostovim zastupnicima sa ljevice i desnice, Grmoja je kazao kako svi pokušavaju zvati na razgovore.

 "Jasno da SDP-u treba manje i naravno da ide u razbijanje Mosta, a HDZ-u treba cijeli 'paket' i onda ide na individualne razgovore i uvjeravanja ljudi da se moraju prikloniti, ali ne oni sami nego da moraju uvjeriti cijeli Most da se prikloni HDZ-u. Da je HDZ u drugačijoj situaciji onda bi oni vjerojatno išli u razbijanje. Situacija je takva da im nalaže takvu strategiju. Nije to ono 'ovi iz SDP-a su zločesti', a  'oni u HDZ-u su baš dobri i fini'", komentirao je Grmoja Hini.

 Uvjeren je kaže, kako su pokušaji razbijanja Mosta propali, pa je sada i SDP-u i HDZ-u postalo jasno da trebaju  pregovarati.

Na pitanje zaziva li Most nove izbore ako se ne dogovore sa SDP-om i HDZ-om, Grmoja je rekao kako se Most izbora ne boji, ali ih i ne želi.

 "Prema sadašnjim anketama Most ima preko 35 mandata. Novi izbori ne odgovaraju ni HDZ-u ni SDP-u i sada je na njima da pređu preko animoziteta i ega te da sjednu za stol da sastavimo reformsku vladu", poručio je Grmoja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 341
VIDEO

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor

Dubrovački portal tvrdi: Ovo je Albanka koja je skrivila smrt brata i sestre iz Gradca...
ZABILA SE U NJIH

Dubrovački portal tvrdi: Ovo je Albanka koja je skrivila smrt brata i sestre iz Gradca...

Albanka je nakon što je puštena iz bolnice u četvrtak odmah uhićena i određen joj je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog kaznenog djela izazivanja nesreće sa smrtnom posljedicom
VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija