Obavijesti

News

Komentari 25

Bajsa u blagajni dočekalo 227 tisuća, a dugovi 9 milijuna kn

Bajsa u blagajni dočekalo 227 tisuća, a dugovi 9 milijuna kn
1

Bivši župan Bjelovarsko - bilogorske županije Miroslav Ćaćija ostavio je na računu 227 tisuća kuna. Istovremeno dospjele obveze popele su se na 9,137 milijuna kuna

VIDEO

Nakon što smo dobili izvješća o financijskom stanju Županije, ono je daleko gore nego što smo mogli i u najgorem scenariju očekivali, kazao je u srijedu na konferenciji za novinare, Damir Bajs, novoizabrani župan Bjelovarsko - bilogorske županije. 

Prema podacima financije su na 'staklenim' nogama, jer je Bajs sa suradnicima na žiro računu koji mu je 'ostavio' njegov prethodnik Miroslav Ćaćija, našao 227 tisuća kuna. Istovremeno, dospjele obveze na dan 6. ovog mjeseca popele su se na vrtoglavih 9,137 milijuna kuna. 

Alarmantno stanje u županijskoj blagajni

Kad se tome pridodaju još neke stavke onda je stanje u županijskoj blagajni alarmantno. Ne samo da je prethodna vlast zadnjih mjeseci trošila bez plana i reda već su potrošili i 1,073 milijuna kuna decentraliziranih sredstava za zdravstvo. 

Isto tako su umjesto 326.297 kuna za školstvo, te 80.000 kuna za Dom zdravlja i koncesije u zdravstvu potrošene u druge namjene. 

Kako EU ne dozvoljava da jedinice lokalne samouprave imaju deficit, to njega i suradnika još više zabrinjava kako do konca godine riješiti problem koji u ovom trenutku iznosi oko 30 posto. Stoga će jedan od prvih poteza novog župana biti rebalans proračuna kako Županija ne bi došla u 'crveno'. 

Bajs će smanjiti plaće zaposlenih?

Bajs je najavio da postoji i mogućnost da se rebalansom dira i u plaće zaposlenih. Ujedno je najavio i reviziju poslovanja Županije koju će sačiniti nezavisna ustanova, kako bi se vidjelo u koje je svrhe utrošen novac, a posebice onaj iz decentraliziranih sredstava koji se nije ni pod koju cijenu smio preusmjeriti u druge namjene. Na konferenciji su bili i Bajsovi zamjenici, Neven Alić i Đurđica Ištef Benšić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca