Obavijesti

News

Komentari 320

Bandić: Ajmo očistiti grad, jer ćemo u protivnom morati seliti

Od sada do ujutro se mora raditi jer se temperatura zraka povisila, a u četvrtak se ponovno očekuje snijeg te zimske službe moraju biti spremne, rekao je Bandić

VIDEO

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je na sastanku stožera Zimske službe u utorak u vatrogasnom domu u selu Glavninčica kraj Sesvetskog Kraljevca rekao kako nije smijenio ni razriješio nikoga, već je istaknuo da je morao dignuti na noge sve ljude da se posao što bolje napravi.

– Kako je u zadnja dva dana u Zagrebu palo 70 cm snijega a to je najveća razina snijega otkad postoje mjerenja, sve ekipe Zimske službe u neprestanom su pogonu protekla 24 sata. Stoga je bilo potrebno angažirati sve raspoložive snage i dodatnu opremu kako bi sve vitalne strukture i javne službe u Gradu Zagrebu mogle nesmetano funkcionirati – objasnio je Bandić zbog čega je raspušten stari, a osnovan novi Operativni stožer zimske službe.

Naglasio je kako Zagreb ima ekipu koja neće dopustiti da dođe do elementarne nepogode. Na sastanku su bili čelnici svih glavnih zagrebačkih službi te je Bandić od njih tražio da mu detaljno opišu kakva je situacija u njihovom sektoru.

- Ovo je naš domaći zadatak kojeg nitko drugi neće napraviti nego mi! Od sada do ujutro se mora raditi jer se temperatura zraka povisila, a u četvrtak se ponovno očekuje snijeg te zimske službe moraju biti spremne. Idemo napraviti to, jer možemo seliti iz Zagreba ako napada u četvrtak i petak onoliko snijega koliko je palo prije dva dana - rekao je Bandić koji je ovom prilikom zaposlenicima gradskih poduzeća i uprave poručio da nakon posla odu u mjesnu zajednicu te pomognu čistiti svoje kvartove.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Trebamo osobnim primjerom pokazati kako se služi. Neće to valjda penzići raditi - dodao je Bandić

Nova sjednica stožera Zimskih službi je u utorak u 20 sati u Lipnici, a sastat će se svaki put na drugom mjestu kako bi provjerili kakva je situacija u cijelom gradu.

- Tada ćete mi opet izreferirati kakva je situacija u gradu. Nema odmora, ovo je poluizvanredno stanje! - kazao je zagrebački gradonačelnik te je još jednom ovom prilikom apelirao na starije generacije da ne idu vani, jer je Trauma puna.

Direktor Zagrebačkih cesta, Alen Gospočić, rekao je kako oni na terenu imaju 210 ekipa, 135 ralica i 75 specijalnih vozila. Istaknuo je kako je dosad potrošeno oko 4000 tona soli, a u zalihama imaju 6000 tona. U četvrtak dolazi još 6000 tona soli.

- Nema tog snijega kojeg mi ne možemo počistiti - rekao je Gospočić. Bandić je pozvao i sve novinare da će im dati adrese svojih suradnika pa nek se provjeri je li ispred njihovih kuća sve čisto. Zamolio je građane koji se sami voze u automobilima da staju ljudima na autobusnim stanicama te da ih povezu.

- Stanite ljudima i povezite ih ako jadni čekaju i cupkaju na stanicama od hladnoće. Povezite ih, to vas ništa ne košta - istaknuo je Bandić te naredio svojim ljudima da ne smije niti jedna linija javnog prijevoza biti obustavljena i da sve u roku nekoliko sati moraju proraditi.

Nije zaboravio spomenuti ni dijelove niskopodnih tramvaja koji su uslijed snježnih nanosa popadali s vozila.

- Uzmite ih sa ceste i vratite na tramvaj. Inače će ih naši prijatelji Romi pokupiti - kazao je Bandić koji je na opasku jednog od suradnika da je riječ o plastici, a ne o željezu, dodao

- 'Dokaži ti njima da je to plastika!.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 320
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.