Obavijesti

News

Komentari 46

'Bandić je milo dijete kad se usporedi s političarima u Istri'

'Bandić je milo dijete kad se usporedi s političarima u Istri'
1

Damir Kajin kritizirao je policiju, medije i lokalne moćnike te je poručio da se najavom 40 uhićenja dogodine zapravo najavljuje postajemo policijska država

VIDEO

Ako je istina da Hrvatska policija ima plan za 2015. godinu, kad bi trebalo uhapsiti, tj. provesti 40 velikih uhićenja, onda je bolje da se: ide u prijevremene izbore, i to već danas, ili da se svi iselimo iz Hrvatske, jer ovo je najava da Hrvatska postaje policijska država, kazao je danas Damir Kajin.

- Tajming = politizacija, tajming = zlouporaba službi i institucija, tajming = nešto najstrašnije što se moglo pročitati zadnjih godina u javnim glasilima. Gore od toga je samo ovaj medijski fašizam u Istri gdje glavni urednik TV Nove iz Pule, gospodin Denis Mikolić, a koji nailazi na solidarnost među medijskim kućama, kaže: ''Ispričaj se pa ćemo te pratiti.'' Zamislite da mi je HRT poručio to što Mikolić traži! Kako bi reagirala javnost? On traži da demantiram istinu. On prima milijun kuna za poticanje pluralizma, plus dva milijuna kuna od lokalne samouprave i komunalnih poduzeća. On poručuje: ''Ja sam ti sud, ja ti presuđujem, ja ti uvodim embargo…'', a sve u funkciji IDS-a. Mikoliću, Ti kršiš Zakon o informiranju, a i sve uzuse deontologije struke, poručio je bivši predsjednik te stranke.

- Kako to rade u svijetu? Berlusconiju tužilaštvo uručuje optužni prijedlog pred večeru s Bushom! Ovdje u Hrvatskoj poručuju: ''2014. godine možete raditi što hoćete, a 2015. godine ćemo se s vama obračunati''. Ovi naši kradu 365 dana u godini, ovdje se krade u 3 smjene plus prekovremeno, a policija nam poručuje: ''Norma za 2014. godinu s Bandićem je ispunjena, a 2015. godine hapsimo njih 40!'', kazao je Kajin i dodao kako je takva poruka iznimno opasna jer policiju pretvara u stranačku i umanjuje vrijednost sudskih postupaka.

- Ako je ova vijest ''istraživačko novinarstvo'', onda je ovo uvođenje strahovlade, zaključio je Kajin i zatim se osvrnuo na problem korupcije u Istri.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Bandić je milo dijeteMotovun – List i mito od 500 tisuća eura, u Oprtlju načelnik prodaje imanje za milijun eura, u Grožnjanu svi političari su teži od 2 milijuna eura, u Brtonigli svi političari su teži od 5-10 milijuna eura… Medulin, 3 pravomoćne presude, a u Istri pojedinci i dalje rade, Marčana, Gračišće, Pazin, kamenolomi, Rovinj, 200 tisuća eura mita Fond Jupiter, List je prošao detektor laži, sa 600 tisuća eura reketari se brat izraelskog predsjednika Shimona Peresa, uskoro će javnost doznati za pokušaj mita od milijun eura, Mirna, Puris… Droga koju dilaju policajci, komunalni redari, zaposlenici lučke kapetanije, a koju šmrču političari… No, kriminal nad kriminalom je korumpiranje dijela medija i PR agencija. Zašto sude Sanaderu, Lovrić-Merzel, Sabi…? Naslov u Jutarnjem listu je neviđena zlouporaba pravosuđa, medija, sudstva i policije. Ovo se mora zaustaviti, poručio je Kajin. Smatra da ovakvu politizaciju policije, sudstva i medija do sada nismo vidjeli ni u jednoj vladi. 

- Ovo je politizacija, a jedino što je gore od politizacije policije i sudstva je politizacija medija, a po tome smo u Istri cijelo stoljeće ispred ostalih u Hrvatskoj. Ni za vrijeme Tuđmana, ni za vrijeme Sanadera na ovaj se način preko javnosti nisu slale poruke, što može dovesti u pitanje svaki dosadašnji pravosudni postupak.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...
POTRAGA ZA DANKOM (2)

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...