Obavijesti

News

Komentari 85

Bandić stigao s udžbenicima: ''Ja sam vredniji od drugih''

Bandić stigao s udžbenicima: ''Ja sam vredniji od drugih''
18

Zagrebački gradonačelnik Bandić na konferenciji za novinare najavio je početak isporuke besplatnih udžbenika za učenike te isto već najavio za sljedeću godinu

VIDEO

Danas sam najsretniji čovjek. Kaže stara narodna: "Dajte mi znanja, dat ću vam imanja" . Nema u ovoj zemlji naprijed dok ne obrazujemo svoje ljude, rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji na kojoj je najavio početak isporuke besplatnih udžbenika za osnovnoškolce i dijelom srednjoškolce.

Bandić je podsjetio kako je još 2004. godine učenicima osnovnih škola osigurao besplatne udžbenike te da je ovo peti put da Grad Zagreb to čini.

Pokretanje videa...

Marcela Bratović/24sata VIDEO

- To je bilo prije deset godina. Ja obično vidim prije drugih i malo sam vrjedniji od drugih. Prije krenem pa prije stignem - rekao je Bandić te podsjetio kako je dvije godine i Vlada bila osigurala besplatne udžbenike, ali su s tim stali.

- Nadam se da će Vlada druge godine naći sredstva da nas prati. Unatoč tome što imaju problema, pa imamo i mi problema - rekao je gradonačelnik, a potom dao naslutiti kako je uvjeren da će nakon parlamentarnih izbora 2016. doći nova vlast koja će o tome voditi računa.

'Druge godine će svi srednjoškolci imati besplatne udžbenike'

Naglasio je kako je ovo prva godina u kojoj će i dio srednjoškolaca dobiti besplatne udžbenike.

- U skladu s crnom kugom, negativnom demografskom slikom, osigurali smo besplatne udžbenike za učenike koji dolaze iz obitelji s troje i više djece. A sada vam s ovog mjesta obećavam da će druge godine i svi srednjoškolci imati besplatne udžbenike - dodao je.

Projekt će Grad koštati 63 milijuna kuna , od čega se 55 milijuna odnosi na osnovne škole. S dva milijuna kuna namijenjena učenicima s poplavljenih područja ukupan iznos je 65 milijuna kuna.

'Poderao sam cipele od obilazaka gradilišta'

Bandić je na kraju rekao kako je prije konferencije obišao šest gradilišta obrazovnih ustanova.

- Nisam Bog zna što pametan, ali sam vrijedan. Uložit ćemo 300 milijuna kuna u izgradnju novih i rekonstrukciju starih škola i vrtića. Ništa nismo prepustili slučaju. Sve smo obišli i to bez svjetla kamera. Dva potrošena para cipela i upaljeni živac - kaže gradonačelnik.

Također, savjetovao je učenicima da čuvaju udžbenike.

- Da nemaju uši. Onda to izgleda kao kupusara - rekao je te dodao kako će očuvane udžbenike, kao i dosad, nositi u mjesta u kojima se živi lošije nego u Zagrebu. No, učenici nisu obvezni udžbenike čuvati.

- Ništa se ne mora. Mora se samo umrijeti - kaže gradonačelnik, koji je najavio da će i ove godine, ako bude potrebno, organizirati razmjenu udžbenika za srednjoškolce u Novom Zagrebu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom

Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'
DRAMA OKO IZBORA

Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'

Svjetski mediji u ponedjeljak prenose odluku Ustavnog suda o zabrani kandidature Zorana Milanovića na predstojećim parlamentarnim izborima, a dio njih predsjednika predstavlja kao „populista” koji je „iznosio proruske stavove”, ali i kao jednog od najpopularnijih političara u zemlji
Milanović o odluci Ustavnog suda: 'To je grupa muljatora. Ja ću biti premijer, neću reći kako'
'NE MISLIM DATI OSTAVKU'

Milanović o odluci Ustavnog suda: 'To je grupa muljatora. Ja ću biti premijer, neću reći kako'

Ustavni sud je, podsjetimo, zaključio danas kako Milanović ne smije sudjelovati u političkim aktivnostima nijedne političke stranke dok obavlja dužnosti predsjednika RH