Obavijesti

News

Komentari 18

Bizarnost: Strategija prometa još nema podataka o - prometu

Bizarnost: Strategija prometa još nema  podataka o - prometu
1

Vlada bi trebala usvojiti Strategiju prometa već u rujnu, no Lončarević je najavio da će taj dokument, koji je koštao 331 milijun eura, revidirati već za dvije godine

VIDEO

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture u srijedu je predstavilo završetak projekta izrade Strategije prometnog razvoja, krovnog dokumenta ministarstva, kojim se definira kako će se promet razvijati do 2020. godine.

Pomoćnik ministra Marko Lončarević istaknuo je da bez Strategije niti jedan projekt ne bi mogao biti sufinanciran od strane EU. A iz europskih fondova do 2020. stoji nam na raspolaganju milijardu i 300 milijuna eura. Možemo računati i na dodatnih 456 milijuna eura u narednih četiri godine za projekt povezivanja Europe. 

Sad ti podaci nedostaju i naknadno će se unijeti u Strategiju te će to biti cjelovit dokument i bit će to osnova planiranja i financiranja projekata u prometu, rekao je pomoćnik ministra

Vlada bi trebala usvojiti strategiju u rujnu, no Lončarević je najavio da će taj dokument, koji je koštao 331 milijun eura, revidirati već za dvije godine. Razlog je pomalo bizaran jer ministarstvo još nema konkretnih podataka o kretanju putnika i roba na našim cestama, željeznicama, kroz zračni, morski i riječni promet. Zato ne mogu ni predvidjeti koliko će promet rasti narednih godina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Sad ti podaci nedostaju i naknadno će se unijeti u Strategiju te će to biti cjelovit dokument i bit će to osnova planiranja i financiranja projekata u prometu - rekao je pomoćnik ministra. 

A to će se dogoditi za dvije godine kada će se izraditi Prometni model koji će pobrojati sve terete i putnike u našem prometu. Upravo je i najveći broj kritika u javnoj raspravi bilo na račun izrade krnjeg dokumenta. 

Pomoćnik Lončarević je pojasnio da su morali napraviti Strategiju, makar takvu, jer bez nje niti jedan projekt ne bi mogao povući novce iz EU fondova, kao što je, primjerice, Pelješki most. 

Lončarević se nadovezao da sada svi oni projekti koji su de facto gotovi, imaju sve papire i načelno zeleno svjetlo iz EU, mogu računati na sufinanciranje iz fondova. Uz to je u narednom razdoblju najavio realizaciju projekata kao što su most Čiovo, obilaznica kod Vodica i Splita, most Svilaj i Gradiška, nadvožnjak iznad ranžirnog kolodvora u Zagrebu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a