Obavijesti

News

Komentari 63

Bjelovarska bolnica gradit će se novcem od utajivača poreza

Bjelovarska bolnica gradit će se novcem od utajivača poreza
2

Bolnica će u jednu ruku biti pilot projekt jer Lalovac je otkrio kako se novac za taj ali i ubuduće slične projekte bude tražio ne od poreznih obveznika već od utajivača

VIDEO

U utorak su dvojica ministara u Vladi premijera Zorana Milanovića u Bjelovaru najavila izgradnju nove bolnice. Prema riječima,  Siniše Varge, ministra zdravlja i Borisa Lalovca,  ministra financija Republike Hrvatske novac je osiguran, a projektna dokumentacija, je u skladu sa najnovijim europskim standardima, i već je konzumirana, izgradnjom plinske stanice u krugu stare bolnice.

- Napravljeno je suglasje između Ministarstva zdravstva i Županije, te idemo u zajedničko financiranje. Novac će se osigurati iz Fondova EU i Županije. 100 milijuna iz Fondova, a 60 iz Županije. Uskoro se kreće u raspisivanje natječaja – pojasnio je Varga. Dodajući kako je bjelovarska bolnica po zadnjim rezultatima u samom vrhu sličnih bolnica u Hrvatskoj, te da njezino kvalitetno osoblje zaslužuje uvjete vremena u kojem živimo. 

Ministar financija je potvrdio da novac za bolnicu nije upitan, već je otkrio i novi način financiranja. Bjelovarska bolnica će bolnica u jednu ruku biti pilot projekata jer Boris Lalovac je otkrio kako se novac za taj ali i ubuduće slične projekte bude tražio ne od poreznih obveznika već od utajivača poreza

- Kad se zbroji nekoliko velikih poreznih utaja po podignutim optužnicama dolazimo do brojke od 100 milijuna kuna, a to je upravo ova bolnica – pojasnio je Lalovac. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dodajući kako će ubuduće to biti jedan od modela financiranja projekata. U tu će se svrhu oformiti fond iz utaja iz kojega će se financirati projekti značajni za cijelo društvo. To će ujedno po Lalovcu viti poruka kako se ne isplati varati državu na porezu, a ujedno će među građane unijeti i zadovoljstvo, jer će se vidjeti funkcioniranje pravne države. 

Prema riječima sanacijskog upravitelja Zorana Seleša, nova će bolnica prije svega objediniti kirurške djelatnosti koje su sada „razbacane“ na devet mjesta. Prema najavama nova bi se bolnica trebala izgraditi u roku od 22 mjeseca, a ako se nitko ne žali na natječaj vezan za izbor izvođača, radovi bi trebali početi već tijekom studenog.

Župan Bajs kazao je kako će novom bolnicom Bjelovarski kraj napraviti veliki iskorak prema suvremenim metodama liječenja.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)