Obavijesti

News

Komentari 208

Božo Petrov tvrdi: U politiku sam ušao radi svoje djece

Božo Petrov tvrdi: U politiku sam ušao radi svoje djece
1

Gradonačelnik Metkovića govorio o tome zašto u Hrvatskoj ima malo investicija, o eventualnoj suradnji s drugim političarima i razlozima zašto se bavi politikom

VIDEO

Kad sam dobio djecu, to je bio okidač da se počnem baviti politikom. Zbog lošeg stanja u Metkoviću počeo sam računati kako će djeci biti za 20 godina. Zapravo okidač za bavljenje politikom je bio borba za to da Metković postane bolje mjesto za život, rekao je Božo Petrov, gradonačelnik Metkovića u emisiji HRT-a Nedjeljom u 2. 

Živi u iznajmljenom stanu

Kaže i da se u ove dvije godine koliko je na čelu Metkovića nije zbrinuo financijski i da je u lošijoj situaciji nego prije jer je ranije imao veća primanja. Petrov je rekao i da s obitelji živi u iznajmljenom stanu. Najam stana plaća 1500 kuna.

- Primanja su mi manja, nemam stan, imam kuću staru sto godina, ali želim na pošten način pomoći ljudima oko sebe i svom gradu - kazao je. Kredit za stan nije želio uzeti, jer ne želi bankama plaćati kamate i ne razumije zašto ljudi 'obavezno moraju imati stan'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Jeftinije mi je sad biti podstanar i skupljati novac sa strane nego ići u kredit i kupiti stan - rekao je Petrov. 

Rekao je da premijera Zorana Milanovića dosad nije upoznao, a da je s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karmarkom razgovarao samo o problemu lokalne samouprave. 

Govorio je i o svojoj nezavisnoj listi Most.

- Da Hrvatska ima makar jednu normalnu stranku mi ne bi osnivali neovisne liste - rekao je Petrov i dodao da su oni neovisni i spremni promijeniti stvari. Tvrdi i da iza njih stoje rezultati. Rekao je i da nisu spremni koalirati ni s kim, ali je spreman program Mosta ponuditi budućem potencijalnom mandataru ako bude spreman provesti reforme. 

"Suradnja s Petrinom i Josipovićem nije moguća"

Što se tiče suradnje sa Stipom Petrinom, Petrov je rekao kako ona u ovom trenutku nije moguća. 

- Postoje karakterne razlike ali je i stvar načina odnosa prema politici. Mi imamo drugačiji pristup. Mi smo za umjereniji i staloženiji pristup u odnosu na onaj koji voli voditi gospodin Petrina - rekao je Petrov. Što se tiče Drage Prgometa, njega kaže, cijeni.

- Njegovi stavovi su nama vrlo slični, a što će se na kraju dogoditi vidjet ćemo. Razgovarao s njim ali i s još nekim ljudima - kaže Petrov. 

Rekao je i da suradnja s Ivom Josipovićem nije moguća. Za Josipovića je kazao kako je tijekom mandata 'spavao zimski san', a sad se probudio. 

- Imao je razdoblje od pet godina kada je neke stvari mogao promijeniti, ali se stvari nisu promijenile - rekao je Petrov. 

Što se tiče državnog aparata kaže da srž promjena nije rezanje državnog aparata.

Želi suverenu Hrvatsku narodnu banku

- To je šminka, ljude ne morate srezati možete ih prekvalificirati. Ljudima morate dati radne zadatke i njihov rad nadzirati - kaže.  

Rekao je i da želi  suverenu Hrvatsku narodnu banku koja će biti pod kontrolom Sabora, a ne djelovati kao država u državi.

HNB i Vladu smatra odgovornima za situaciju dužnika u švicarskim francima

- Banke su iskoristile priliku koju su im dali guverner i Vlada. Oni su davali kredite po većoj kamati, jer im je to dozvoljeno. Guverner sad 'urbi et orbi' izlazi u javnost kako će se povećavati i rate kredita u eurima - pa to je nebulozno. S predumišljajem se građani bacaju u dužničko ropstvo - kaže Petrov.  

"Problem investicija su nesređeni papiri"

Na pitanje zašto dvije godine nema investicija u Metkoviću, Petrov kaže da pregovara s trojicom investitora, ali da su problem "nesređeni papiri". 

Na pitanju o Josipu Brozu Titu kazao je kako ne želi o tome govoriti. 

- Dajte ljudima da rade, a onda ćemo govoriti o svjetonazorskim pitanjima - kazao je Petrov. 

Za eksploataciju nafte iz Jadrana, ali po pravilima struke

Rekao je kako je u načelu za eksploataciju nafte iz Jadrana, ukoliko se to uistinu obavi po pravilima struke i uz kvalitetnu analizu utjecaja na okoliš. Zalaže se i da neovisni stručnjaci predstave građanima prednosti, nedostatke i rizike tog posla.   

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 208
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1