Obavijesti

Kolumne

Komentari 91

Branitelji su pomogli Vladi da afere i propast gurne pod tepih

Branitelji su pomogli Vladi da afere i propast gurne pod tepih
1

Ministri šute o prosvjedu branitelja i linču kojem su izloženi njihovi kolege Predrag Matić i Bojan Glavašević. Zašto šute? Sretni su da ih nitko ne pita što oni rade

VIDEO

Zašto šute Milanovićevi ministri, ponovno se pita Aleksandra Kolarić.

Prvi puta prozvala ih je zbog šutnje u povodu "Lex Perković" i time zaradila munjevito isključenje iza SDP-a, a sada ih u komentaru objavljenom na Indexu proziva zbog šutnje povodom prosvjeda branitelja.

Zašto ne daju podršku svojim kolegama iz Ministarstva branitelja? Zašto ne ustaju u zaštitu Predraga Matića i Bojana Glavaševića? Zašto se ne čuje što o prosvjedu misle Ante Kotromanović i Ranko Ostojić, također branitelji? Gdje je Milanka Opačić? Gdje su članovi Predsjedništva SDP-a?

Govorio je jedino Zoran Milanović. 

Ostali šute. I dobro znaju zbog čega šute.

Šute jer su sretni da su branitelji svojim prosvjedom skrenuli pažnju javnosti s njihovih afera. 

Nema afera, nema problema

Sretan je Siniša Varga jer se ne piše o njegovoj udruzi koja organizira stručne skupove iz njegova resora, o uređenju prostorija, o praćenju i prisluškivanju, o detektivima i naročito, o izdvajanju HZZO-a iz državne riznice.

Sretan je Mihael Zmajlović jer se ne piše o njegovu preseljenju u nove prostorije, o tome da je za parking potrošio deset puta više novca, o tome da zapošljava prijatelje i znance, troši državni novac na putovanja, namještaj i luksuz.

Sretan je Siniša Hajdaš Dončić jer se ne traži njegova ostavka zbog propale monetizacije autocesta.

Sretan je Branko Grčić jer nitko ne obraća pažnju na novi pad BDP-a, sretan je Boris Lalovac jer u ovoj gunguli prolazi novo zaduživanje, novi porezi, još dublji proračunski deficit, još dublja financijska propast državne blagajne.

Dok se udara po Matiću i Glavaševiću, ne udara se po njima.

A šuti i Ante Kotromanović. Da se ne zamjeri kolegama u šatoru.

Izbjegli linč

Šute zato da ne bi rekli nešto krivo, da ne bi skrenuli pažnju na sebe, da se ne bi i sami našli na udaru branitelja i desničara. Sretni su da se linč okrenuo protiv nekog drugog.

Pa dokle potraje, bit će dobro. 

Bit će dobro da se javnost ne digne protiv ove Vlade na realnim temama. Na nesposobnosti i nekompetentnosti ministara, na lošim gospodarskim rezultatima i sve lošijim ekonomskim pokazateljima, na još jednu godinu krpanja proračuna, na još vanjskog zaduživanja bez potrebnih reformi.

Priča se o 1991., a ne o 2014. A još manje o 2015.

Ratuje se protiv Jugoslavena, a ne protiv loših ministara, lošeg premijera, pa čak i loše oporbe. Upozorava se na status branitelja, a ne na status stotina tisuća ljudi bez posla, pod ovrhama, na socijalnoj pomoći ili na izlaznim vratima iz ove države.

Ima li Vlada alternativu propaloj monetizaciji autocesta? Čime misle zatvoriti kredite? Koriste li ministarstva za svoje osobne probitke, financijske i neke druge? Ima li kraja njihovim aferama?

Nitko ih ništa ne pita

Na ta pitanja premijer i njegovi ministri nemaju odgovor i zato su sretni da ih nitko ništa ne pita. Sretni su što kolona branitelja nije došla pod prozor Banskih dvora pitati ih što će biti s onim "općim dobrom" u koje se prošli tjedan zaklinjao Zoran Milanović. I što se Matić i Glavašević sami probijaju kroz kordon invalida i branitelja na ulasku u njihov oronuli neboder u Savskoj, dok Zmajlović ležerno uplovljava u svoj luksuzni neboder s privatnim tušem.

Zato su sretni da ih nitko ništa ne pita, niti se javljaju za riječ kako ne bi slučajno skrenuli pažnju na sebe.

Imaju oni dovoljno svojih problema. Matić i Glavašević će im pomoći da to stave pod tepih.

Tomislava Klauškog pratite i na Facebooku

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode