Obavijesti

News

Komentari 371

Da Milan Bandić ima milijune dokazali smo još 2006. godine

Da Milan Bandić ima milijune dokazali smo još 2006. godine
5

Informacija o dva stana Milana Bandića ukupno vrijedna 740.000 eura, koja je prvo 2006. objavljena u 24sata, bila je potvrda da se gradonačelnik fino okoristio

VIDEO

Unatoč brojnim medijskim informacijama o sumnjivim Bandićevim poslovima, dugo se vjerovalo da on u svim tim muljažama nije stekao nikakvu imovinsku ili financijsku korist.

No, prvi dokaz o značajnoj imovini koju Bandić posjeduje, a čije će podrijetlo teško objasniti, objavila su 24sata još 30. kolovoza 2006. Premda je najprije Bandić tvrdio da se radi o samo jednom stanu u zagrebačkoj Bužanovoj ulici, doduše također izuzetno vrijednoj nekretnini, a da je drugi stan vlasništvo njegova brata, brzo se ustanovilo da je to daleko od istine. Oba stana spojena su u jedan od 250 metara kvadratnih, sa 110 kvadrata terase. Bandić nikad nije suvislo objasnio otkud mu novci za taj stan, baš kao što ni tri godine poslije neće otvoreno govoriti o svom prstenu i svom satu. I to je prvi put objavljeno u 24sata: Bandić na ruci nosi prsten od 60.000 kuna i uopće ga nije prijavio u imovinskoj kartici.

U isto vrijeme kad je pokazao pečatnjak od bijeloga zlata s velikim dijamantom, Bandić se šepurio i s Piagetovim satom od 14.000 eura. Baš kao i za prsten, tvrdio je da sat ima već godinama, no prava je istina da ga je u imovinsku karticu upisao tek 20. ožujka 2009. Bandić je tad prijavio i povećanje plaće sa 14.680 na 19.931 kunu.

Između velikih afera koje sada očito obrađuje Uskok, gotovo je pala u zaborav i priča o Bandićevoj vikendici iznad Samobora, građenoj bez dozvola. Sredio ih je čim su novinari provalili priču. A tek godinama poslije je otkriveno da se Bandić 1996. fiktivno razveo kako bi došao u vlasništvo ruševnog stana u Preradovićevoj ulici. I onda mjesecima za taj stan nije plaćao zajedničku pričuvu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 371
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"