• Članak
  • Komentari 87
  • Share 32
  • Tweet2

Damir Jelić: Nema većeg zla nego kad muškarac abortira

Karlovački gradonačelnik i potpredsjednik HDZ-a još je jednom pojasnio svoju izjavu u kojoj je Zakon o pomognutoj oplodnji usporedio s Jasenovcem i Bleiburgom

Četvrtak, 19. 7. 2012. u 15:36    Piše: Maja Blažević
Damir Jelić: Nema većeg zla nego kad muškarac abortira K.Š.Fabac/Pixsell Damir Jelić

Nakon izjave u kojoj je Zakon o medicinski pomognutoj oplodnji usporedio  s Jasenovcem i Bleiburgom, karlovački gradonačelnik i potpredsjednik HDZ-a Damir Jelić još jednom je pojasnio svoje stavove, i to na sjednici Gradskog vijeća nakon što je SDP-ovka Marina Novaković rekla da ju je sram jer dolazi iz grada koji vodi takav gradonačelnik.

Rekao je da je sve što je čovjek stvorio unutar božjih zakonitosti i što može dovesti do ljudskog života opravdano i o tome misli afirmativno.Objasnio je da postoji jajna stanica i nešto što će ju oploditi. 

- U tom trenutku započinje život, odnosno 7,8 ili 10 života koji će biti zamrznuti. Tko daje jednom biologu pravo da se odluči koji mu se od tih života čini najbolji? Što s ostalih šest ili sedam, kojih više nema? Riječ je o životu i smrti i zato sam namjerno upotrijebio tako jaku sliku. Imali ste život i smrt u bici na Krbavskom polju, imali ste najveću tragediju u Jasenovcu, a možda još i veću na Bleiburgu. Bojim se da si ovdje uzimamo za pravo nešto što je pravo samo od dragog Boga, rekao je Jelić i dodao da žali sve ljude koji će o tome odlučivati i kako se moli za njih. 

Smatra da je najveća odgovornost kod ove teme upravo na muškarcima kojima je nerazumljivo što znači nositi život u sebi, a to je tako još više kada se priča o abortusu. 

- Nema većeg zla nego kad muškarac abortira. Kako? Lako. Nagovorom, rekao je Jelić, a prenosi Slobodna Dalmacija


Vezani članci:

Pročitajte više vijesti iz rubrike Politika.

Tagovi: zakon o potpomognutoj oplodnji, jasenovac, damir jelić, abortus

Izdvojeni komentari 87 komentara Pogledaj sve komentare
19.07.2012., 15:56

danijel m: lik je zesci primitivac, ali ova izjava i nije tako luda, ima muškaraca koji nagovaraju na pobačaj jer ili nisu spremni na odgovornost ili su u braku pa neće drugo ili treće dijete, kondom ne bi stavili jer ipak su oni muškarčine i onda idu prijetnje, ucjene, žena će nosit i rodit to dijete i njeno je pravo na odluku. oko mpo i zabrane pobačaja se ne slažem s ovom primitičinom!

19.07.2012., 16:07

Gabrijel.Aum: Nego, postoji li bar jedan grad u HR da ima normalna gradonačelnikaa, a ne "kamen za kupus kiselit". Od kuda počet? Od Zagreba, Splita, pa sad i Karlovac...

19.07.2012., 16:13

snowman: Ovaj kaže da nitko nema pravo odlučivati o nečijoj sudbini osim Boga. A otkud pravo tom Bogu da odlučuje o nečijoj sudbini?

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar