Obavijesti

News

Komentari 46

Dan prije uhićenja: 'Ovih dana moram paziti s kim se družim'

Dan prije uhićenja: 'Ovih dana moram paziti s kim se družim'
5

Dan prije uhićenja gradonačelnik Bandić je pričao o djetinjstvu, hrani i kandidaturi za predsjedničke izbore. Bio je siguran da će upravo on graditi zagrebački metro

VIDEO

Dan prije no što je uhićen, Milan Bandić gostovao je u emisiji 'Trbuhozborci' Hrvatskog radija. Izvrsno raspoložen gradonačelnik je u Tkalčićevoj ulici kuhao za prolaznike raštiku, svoje omiljeno varivo.

- Danas kuham ono što me otjeralo od doma - raštiku, našalio se Bandić istaknuvši kako zbog posla premalo jede. Na nogama je, kaže, po 17-18 sati, a kad dođe doma 'zaspe pod tušem'

- Rijetko imam vremena jesti, ali kad jedem, jedem sve živo. Samo u posljednje vrijeme moram paziti što jedem, što pijem i s kim se družim, kazao je i dodao da voli kuhati, a svemu ga je naučila mama koju uvijek ističe kao svoj životni uzor.

- Uživam u kuhanju, bolji sam nego Goli kuhar. Kuhanje je ljubav. Ne može se kuhati bez ljubavi i mjere. Majka me naučila kuhati. Bio sam mali filozof kad sam bio dijete, pa bi ostao doma držati vatru i kuhati što je bolje nego raditi na polju, ispričao je Bandić i dodao da ima 100-150 kilograma raštike koju je sam posadio u vrtu na Savici. Komentirao je i projekt na Dolcu gdje bi se trebale graditi četiri etaže ispod javne garaže.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ispitujemo tu priču. To bi bio podzemni kontakt s trgom, otvaranje Trga bana Jelačića i početak prvih metara metroa koji će se napraviti, a ja ću ih početi sigurno, kazao je Bandić no nije htio otkriti planira li se kandidirati na predsjedničkim izborima.

- Radim svoj posao ovdje, jedno vrijeme ću ga još raditi dok se ne umorim, a još se nisam umorio. O predsjedničkoj kandidaturi ćemo se uskoro izjasniti, a onda i o izborima za parlament za nekih 13 mjeseci. Ali bolje je da danas samo kuhamo jer je politika u biti najveća kuhinja, kazao je. Bandić je ispričao da je kao mlađi volio rock, no sada sluša tradicionalnu glazbu ili klasiku prije spavanja.

- Znam ja i gangati samo što sam davno otišao od kuće, a i nakon moždanog udara 2003. ne mogu više pjevati kao što sam nekad. Gangu se ne može naučiti, za to se treba roditi, kazao je i dodao da mu je draga i tamburica jer on ima 'Hajdukovo srce i Dinamovu dušu, a jedino što je šire od Dinamove duše je naša Slavonija'.

- Kad to sve ujedinite imate Dalmaciju, Zagreb i Slavoniju, to je sveto trojstvo u jedinstvu Hrvatske, kazao je Bandić. Poručio je da će kritičara njegovog rada uvijek biti, ali da ga upravo oni potiču da radi.

- Ja imam tajnu. Nedjeljom sam obilazim gradska gradilišta svojim autom. Nema boljeg osjećaja nego kad se vozite i svakih 200 metara divite se onom što ste sa sugrađanima napravili. Znate kaj bi oni na državnoj razini napravili da to mogu? Oni bi sve dali! Ne znam kaj bi prodali, sve živo što imaju, ali ne mogu. Treba delat. A oni to ne znaju i lijeni su i tu je problem. Problem je da se napravi jedna distinkcija, da se diferenciramo po znanju, radu, i talentu. Ali valjda će se i to jednom u Hrvatskoj dogoditi, zaključio je i dodao da mu ne smetaju ni šale na njegov račun.

- Pa ja bedakavca ponekad sam od sebe napravim, pa zakaj ne bi i drugi od mene bedaka napravili? Ja sam prvi, a zapravo sam sluga svima. Ja 15 godina nisam bio na godišnjem, pa zamislite koji je to bedak. Ali kaj mislite da sam ja dobio peti mandat samo na ljepotu, a lijep sam kao vas dvojica, našalio se Bandić s voditeljima Mirkom Fodorom i Androm Tomovićem. Dobro raspoloženi Bandić zafrkavao je voditelje da previše 'škicaju' djevojke u minjacima te se našalio na račun seksa. 

- Sve što je lijepo nije mi strano, pa ni kolači. Savjet vama mlađima - kolače izbjegnite, a nešto drugo slađe konzumirajte, kazao je Bandić, a kad su ga pitali što će raditi u pauzi od 14.30 do 18 sati, odgovorio je:

- E tad idem na desert. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a