• Članak
  • Komentari 0
  • Share 1
  • Tweet6

DIP: Prvi izborni rezultati u nedjelju poslije 21 sat

Nakon prvih nepotpunih rezultata parlamentarnih izbora u 21 sat, podaci će se svakih pet minuta osvježavati na DIP-ovim internetskim stranicama

Petak, 23. 11. 2007. u 14:58    Piše: Hina
DIP: Prvi izborni rezultati u nedjelju poslije 21 sat D.Puklavec Rezultate će objavljivati po izbornim jedinicama
Prve nepotpune rezultate izbora za Hrvatski sabor Državno izborno povjerenstvo (DIP) objavit će u nedjelju, dva sata nakon zatvaranja birališta, a podaci će se potom svakih pet minuta osvježavati na DIP-ovim internetskim stranicama. Rezultate će objavljivati po izbornim jedinicama te za svaku nacionalnu manjinu u 12. izbornoj jedinici, najavio je u petak predsjednik DIP-a Branko Hrvatin. Osim po izbornim jedinicama, rezultate će objavljivati i za gradove sjedišta županija te za grad Pulu. No Hrvatin je upozorio da prvi rezultati možda neće biti mjerodavni, posebno s obzirom na male razlike među strankama na koje ukazuju dosad objavljene izborne ankete. Podsjetio je da je na parlamentarnim izborima 2003. do 21 sat bilo obrađeno samo devet posto glasačkih listića. Malo manje od 50 posto obrađeno ih je do ponoći, pa se takav rezultat očekuje i ove godine. Hrvatin je sve građane pozvao da izađu na izbore kako bi se putem glasačkih listića "čuo njihov glas".

Tagovi: izbori, glasovanje, izborna jedinica, dip, povjerenstvo

Komentari Pogledaj sve komentare
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar