Obavijesti

News

Komentari 39

Vlada je s gotovo 109 milijuna kn dokapitalizirala Podravku

Vlada je s gotovo 109 milijuna kn dokapitalizirala Podravku
4

Trošak države kroz DUUDI bit će 40,9 milijuna kuna Vlada. Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje s 44 milijuna kuna te Kapitalni fond s 24 milijuna kuna

VIDEO

Vlada je odlučila dokapitalizirati koprivničku Podravku s gotovo 109 milijuna kuna. Trošak države kroz DUUDI bit će 40,9 milijuna kuna Vlada. Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje s 44 milijuna kuna te Kapitalni fond s 24 milijuna kuna. 

- Procijenjeno je da je vrijednost dionice društva podcijenjena i odustajanje od sudjelovanja u dokapitalizaciji ne bi bilo ekonomski opravdano. Ovime bi državni portfelj ostao na 25 posto plus jednu dionicuNakon provedene dokapitalizacije planira se prodaja udjela u temeljnom kapitalu, ali u povoljnijem trenutku uz premiju i ostvarenje prihoda za državni proračun - rekao je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak

Brže i jeftinije likvidacije trgovačkih društava

Banski dvori izmijenili su Zakon o trgovačkim društvima kojima se smanjuje dužina te pojeftinjuje postupak likvidacije jednostavnog društva s ograničenom odgovornošću. Postupak likvidacije smanjuje se s 450 na 250 dana, a cijena kod jednostavnog društva s ograničenom odgovornošću smanjuje se za 90 posto, a kod društva s ograničenom odgovornošću za 70 posto. Zakonom se regulira i objava oglasa. što, upozorava ministar pravosuđa Orsat Miljenić silno opterećuje poduzetnike. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Svaka promjena, statusna ili registarska mora se objaviti, a oglasi su jako skupi, i do 1900 kuna. Ovim izmjenama omogućujemo objavu svih promjena na sudskom registru na web stranici i to za nula kuna, odnosno to neće stajati ništa osim ako je to tražio poduzetnik onda će to biti 100 kuna - izvijestio je ministar. 

Mijenja se i Zakon o sudskim pristojbama kojim se ispravlja apsurd da se kod prijedloga za odgodu ovrhe, koja se vrlo često daje iz socijalnih, naplaćuje sudska pristojba

- U tom dijelu ona se neće plaćati. Dajemo i mogućnost kartičnog plaćanja sudske pristojbe pa se ona tako više neće trebati plaćati gotovinom ili biljezima - rekao je Miljenić. 

Banski dvori iz proračunske zalihe odobrili su 4,5 milijuna kuna kojim će se sufinancirati dio troškova za suzbijanje najezde komaraca na području Grada Osijeka.  

Milanović: Većina od 11,2 milijuna kn za akciju 'Triton' vraća se kroz EU proračun

Iz proračunske zalihe dat će se i 11,2 milijuna kuna Ministarstvu obrane za podmirenje troškova sudjelovanja u humanitarnoj operaciji EU "Triton" u Sredozemlju. 

Premijer Milanović kazao je da će se veći dio novaca za humanitarnu operaciju vratiti u proračun iz sredstava EU. 

Na Vladi je utvrđeno i da se ne mijenja visina turističke pristojbe, a u ovoj godini očekuje da da će se na ima iste u državnu proračun sliti 385 milijuna kuna. 

Vlada je proceduru uputila i prijedlog novog zakona o pomorskom dobru, a resorni ministar Siniša Hajdaš Dončić naveo je da bi ubuduće granice pomorskog dobra utvrđivali upravni odjeli u županijama, dok to sada radi Ministarstvo. 

Time se planira ubrzati određivanje granica pomorskog dobra, što je bitan preduvjet za bilo kakvu investiciju. Izvijestio je da se sva nasipavanja mora do 21. lipnja 2011. legaliziraju sukladno Zakonu o legalizaciji. 

Velikim gradovima daje se pravo na osnivanje svojih lučkih uprava, a uvodi se i institut koncesije na zahtjev.

Ozakonjeno 29% nezakonito izgrađenih zgrada

Godišnje izvješće o radu Agencije za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada za 2014. godinu predstavila je ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak-Taritaš.

 - U 2014. zaprimljeno je 826.948 zahtjeva za legalizaciju zgrada, te je izdano 215.643 rješenja o izvedenom stanju što čini 29%, kazala je ministrica.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Obrađeno više od 99,5 posto biračkih mjesta: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno više od 99,5 posto biračkih mjesta: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!