Obavijesti

News

Komentari 332

Don Grubišić: Dosta nam je lažnog morala velikih katolika

Don Grubišić: Dosta nam je lažnog morala velikih katolika
3

Kerum gradi križ na Marjanu. I tri križa će napraviti ako treba. Nemam ništa protiv križa, ali najbolje podizanje križa bilo bi otvaranje novih radnih mjesta, kazao je

VIDEO

Don Ivan Grubišić, kandidat Saveza za građansku i etičku Hrvatsku (SGEH) za splitsko-dalmatinskog župana, na predstavljanju liste u subotu u Omišu, najavio je kako će 'pročistiti' Županiju i Grad Split od 'stranačkih uhljeba zaposlenih po rođačkim vezama'.

 - Dosta je lažnog morala i licemjerja, a svi veliki katolici. Kerum gradi križ na Marjanu, i tri križa će napraviti ako treba. Nemam ništa protiv križa, ali najbolje podizanje križa bilo bi otvaranje novih radnih mjesta - kazao je don Grubišić. 

Biračima su se predstavili kandidat SGEH za omiškog gradonačelnika Ivan Kovačić, te kandidati za dožupane, Nikša Jajac i Duje Draganja.

Partije su zarazile, moglo bi se reći, kontaminirale narod hrvatstvom i katoličanstvom, a nisu riješile probleme

- Ne nasjedajte na propagandu, ne birajte manje zlo, najjača snaga u demokraciji su birači, ne gubite tu prednost, recite na izborima što mislite. Partije su zarazile, moglo bi se reći, kontaminirale narod hrvatstvom i katoličanstvom, a nisu riješile probleme: Hrvatska ima 55 milijardi eura duga, 350 tisuća nezaposlenih, sto tisuća radnika koji ne primaju plaću. Sada prodaju Croatia osiguranje i Hrvatsku poštansku banku, a taj će novac otići na plaće saborskih zastupnika, ministara i 240 tisuća državnih službenika. Toliku administraciju zemlja od četiri milijuna stanovnika ne može hraniti. Mi trasiramo treći put, put za građansku i etičku Hrvatsku. Mi smo spremni maknuti iz grada i županije potrošene kadrove i dovesti nove ljude - rekao je don Ivan, te se osvrnuo na, kako je kazao, prljavu kampanju koju vode stranke uoči izbora.

- Mogli ste pročitati da je desnica potpisala kodeks o ponašanju u kampanji, Zlatko Ževrnja, Vjekoslav Ivanišević, Luka Podrug, Ljubica Vrdoljak, kako će čistih ruku ići u kampanju. Istovremeno, HDZ dogovara sa svojim satelitima napad svim sredstvima na SGEH. Očito je SGEH žulj na nogama obje stranke, koje se ne napadaju međusobno nego udaraju na Savez. I Kerum radi za njih, a mene napada da sam udbaš i jugoslavenčina. Znam da me tajne službe prate, i onda i sada, znam da ima svećenika koji rade za tajne službe -  kazao je Omišanima don Ivan Grubišić.

Kandidat za dožupana,  Nikša Jajac, docent na splitskom Građevinskom fakultetu, govorio je o potrebi osnivanja Dalmatinske komunalne banke u kojoj bi 51 posto dionica bilo u rukama građana. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 332
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag