Obavijesti

News

Komentari 406

Veljko Marić stigao u Zagreb; Supruga: Svi smo presretni...

Veljko Marić stigao u Zagreb; Supruga: Svi smo presretni...
5

Veljko Marić oko 16 sati stigao je na GP Bajakovo gdje je srpska policija obavila primopredaju hrvatskim kolegama. U zatvor u Remetincu stigao je nešto iza 19 sati

VIDEO

Veljko Marić izručen je Hrvatskoj, a u zagrebački zatvor u Remetincu stigao je malo iza 19 sati. Već oko 16 sati stigao je na granični prijelaz Bajakovo gdje ga je srbijanska policija predala hrvatskim kolegama, što je potvrdio i hrvatski ministar pravosuđa Orsat Miljenić

- Veljko Marić predan je u ruke hrvatskoj policiji, na putu je za Remetinec gdje ide na dijagnostiku i tamo će se s njime postupati kao sa svakim drugim zatvorenikom - rekao je u Saboru Miljenić.. 

Marijana Marić: Zadovoljni smo i presretni

Marićeva supruga nije krila oduševljenje sudskom odlukom:

- Nisam danas išla na granični prijelaz jer ga svejedno ne bih mogla vidjeti. Sutra ću ga s djecom otići posjetiti u Remetinec. Zadovoljni smo i presretni što je nakon pet godina stigao u Hrvatsku - rekla je Veljkova supruga Marijana Marić. 

Dodala je kako ga je zadnji put vidjela prije mjesec dana i da je tada bio u teškom zdravstvenom stanju jer nije adekvatno liječen ili je cijelu situaciju teško podnosio. 

- Ovo je sada sve iza nas, ne znam što bih rekla od oduševljenja - rekla je supruga. 

U pritvoru u Srbiji je od 2010.

Beogradski Prizivni sud je prije tjedan dana donio rješenje prema kojemu se odobrava izručenje Hrvatskoj, što je potvrdio i njegov odvjetnik Đorđe Dozet. Kazao je kako još ne može potvrditi datum izručenja. 

Podsjetimo, hrvatski branitelj Veljko Marić osuđen je u Srbiji na 12 godina zatvora zbog ratnog zločina protiv srpskih civila počinjen 1991. godine u selu Rastovac kod Grubišnog Polja. 

Marić je u pritvoru u Srbiji od 18. travnja 2010. kada je po nalogu srpskog Tužiteljstva za ratne zločine uhićen na graničnom prijelazu s Bugarskom. 

Optužnica, koja je podignuta u kolovozu 2009., Marića tereti da je ''kao pripadnik hrvatskih oružanih formacija - 77. samostalnog bataljuna Grubišno Polje, prilikom akcije 'čišćenja' sela Rastovec 31. listopada 1991. uniformiran i naoružan ušao u kuću obitelji Sljepčević gdje je u Petra Sljepčevića ispalio više hitaca iz automatske puške, u nazočnosti njegove supruge Ane''.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 406
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca