Obavijesti

News

Komentari 179

Kosor: Godine krize su prošle, očekuje nas gospodarski rast

Kosor: Godine krize su prošle, očekuje nas gospodarski rast
3

Državni vrh danas u Kninu uoči obilježavanja Dana Oluje. Premijerka Kosor u Kninu je otvorila gospodarski forum ''Europska unija - iskoristimo priliku za Hrvatsku''

VIDEO

U sljedećim godinama bilježit ćemo gospodarski rast, rekla je premijerka Jadranka Kosor u Kninu na gospodarskom forumu "Europska unija - iskoristimo priliku za Hrvatsku", dodajući da su krizne godine iza nas.

- Malo ih je vjerovalo u završetak pregovora s EU ove godine na 20. obljetnicu neovisnosti, ali se i na tom velikom poslu pokazalo da moramo biti jedinstveni. Ulazak u Europsku uniju otvara nam velike mogućnosti i moramo do ulaska puno raditi, pogotovo u gospodarstvu, a Vlada će raditi na jačanju gospodarstva - rekla je premijerka Kosor. Na skupu sudjeluje 65 hrvatskih tvrtki.

- Mi imamo velike potencijale, ali u Europskoj uniji će nam biti kako si sami napravimo - rekao je predsjednik uprave Agrokora Ivica Todorić.

>>> Tadić: Dok Hrvatska slavi, Srbija tuguje za žrtvama zločina

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U Kninu se u četvrtak okuplja cijeli državni vrh  uoči obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja. Predsjednica Vlade kasnije će se  sastati s predstavnicima braniteljskih zadruga.

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović obići će štandove braniteljskih zadruga u parku u Ulici dr. Franje Tuđmana, a na Trgu dr. Ante Starčevića predsjednik i premijerka Jadranka Kosor nazočit će otkrivanju spomenika hrvatske pobjede "Oluja '95''. Predviđeno je obraćanje predsjednika Republike Ive Josipovića. Spomenik će otkriti djeca hrvatskih branitelja poginulih u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja.

U Knin stiže i oporba. Predsjednik SDP-a Zoran Milanović sudjelovat će na svečanom obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i zajedno s čelnicima Kastavske skupine danas će položiti vijence i zapaliti svijeće ispred spomenika hrvatske pobjede "Oluja '95".

Štand braniteljskih zadruga u Kninu oko 17 sati posjetili su predsjednik Ivo Josipović te predsjednik Sabora Luka Bebić, koji je novinarima izjavio kako se subjektivno osjeća dobro.

- Ritam treba malo smanjiti, ali ne previše jer ni to nije dobro. Spomenik pobjede u Kninu je nešto što se ne propušta i zato sam danas ovdje - rekao je Luka Bebić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 179
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina