Obavijesti

News

Komentari 34

EU izbori: Bandić će podržati Milanovićevu kandidatkinju?

EU izbori: Bandić će podržati Milanovićevu kandidatkinju?
4

Bliska Bandićeva suradnica potvrdila je nagađanja kako on na predstojećim EU izborima planira podržati kandidatkinju na listi Kukuriku koalicije Višnju Fortuna

VIDEO

Gostujući u utorak navečer u emisiji Veto na Jabuci TV potpredsjednica Skupštine grada Zagreba i jedna od najbližih suradnica Milana Bandića, Jelena Pavičić Vukičević potvrdila je sve glasnija politička nagađanja od proteklih dana kako gradonačelnik Zagreba na predstojećim europarlamentarnim izborima planira podržati kandidatkinju na, ni više ni manje, listi Kukuriku koalicije Višnju Fortuna.

Bandiću omogućuju većinu u Skupštini

Riječ je o potpredsjednici HSU-a i predsjednici gradske organizacije te stranke, ali istodobno i Bandićevoj gradskoj ministrici socijalnih pitanja. Fortuna je donedavno bila zastupnica u Saboru birana također na listi Kukuriku koalicije, a njezinih troje gradskih zastupnika omogućuje istodobno Bandiću većinu u Skupštini iako su i oni birani na listi SDP-a na proteklim lokalnim izborima.

- Osobno podržavam Višnju Fortunu na europskim izborima jer je riječ o osobi koja je itekako zaslužna za uspješnu socijalnu politiku u Zagrebu koja se vodi - rekla je u emisiji Veto Jelena Pavičić Vukičević koja nije željela niti potvrditi, ali niti demantirati da isto stajalište ima i njezin šef Milan Bandić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon izbora ušla s Bandićem u koaliciju

- Što on misli, to morate pitati njega, ali Višnja je prošla sve stepenice politike i zaslužuje mjesto u Europskom parlamentu kako bi se netko bavio umirovljeničkim i socijalnim pitanjima. Hoće li birači Milana Bandića glasati za nju, ja to ne znam, ali ih pozivam da izaberu Višnju Fortunu - rekla je Pavičić Vukičević koja nije željela diskutirati u emisiji kakvu poruku ovo šalje na političkoj sceni Hrvatske. 

Odbila je mogućnost kako je ovo vraćanje duga Višnji Fortuni za davanje podrške u Skupštini. Naime, Fortuna je, kao što je već navedeno bila dio SDP-ove koalicije na lokalnim izborima koja je išla kontra Bandića, da bi odmah nakon izbora ušla s njim u koaliciju.

- Normalno da su na državnoj razini u vlasti sa SDP-om i HNS-om, a ovdje s nama. HSU je stranka koja bilo gdje ide uz vlast kako bi brinula o umirovljenicima i socijalnim slučajevima, a ne ideologijama - rekla je Pavičić Vukičević.

Politički rat sa Zoranom Milanovićem

Fortuni su inače za ulaz u Europski parlament potrebni preferencijalni glasovi budući da je tek sedma na listi. No, kada bi se to dogodilo mjesto bi vrlo izgledno izgubio netko od kandidata SDP-a što bi Bandiću koji je u političkom ratu sa Zoranom Milanovićem bila velika satisfakcija i pobjeda nad dojučerašnjom strankom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje