Obavijesti

News

Komentari 291

Tomac Kolindi dao 2000 kuna, Šuker ''nekoliko tisuća kuna''

Tomac Kolindi dao 2000 kuna, Šuker ''nekoliko tisuća kuna''
12

Na donatorskoj večeri bili su i braća Zdravko i Zoran Mamić kao i Dražen Budiša koji je rekao da ne zna koliko će HSLS donirati, ali da ne sumnja u pobjedu Kolinde

VIDEO

Na posljednju donatorsku večer za predsjedničku kampanju Kolinde Grabar Kitarović, HDZ u dvoranu u Westinu novinare nije pustio čak ni da bace pogled. No, neki su se detalji ipak mogli naslutiti.

Jednog od utemeljitelja HDZ-a Ivana Kovača, koji je pristigao u pratnji Vice Vukojevića, u predvorju hotela smo pitali koliko će donirati za kampanju.

- Mi smo umirovljenici, mi smo oslobođeni plaćanja - odgovorio je vedro, na što smo ga pitali znači li to da onda ostali članovi HDZ-a nisu oslobođeni plaćanja, da su dakle obavezni donirati.

- Nitko nije obavezan - odgovorio je bez daljnjih pojašnjenja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sudeći prema broju uzvanika koji su pristizali, ili je dvorana u koju stane i više od 700 ljudi zjapila poluprazna ili su najviši uzvanici na sporednim ulazima izbjegli javnost. Najslavnije ime koje se u jednom trenutku zateklo u predvorju hotela, kroz koje su pristizali manje poznati članovi i simpatizeri HDZ-a, bio je Alberto Tomba. Svjetski slavni skijaški veteran iz tko zna kojeg razloga prošetao se sav mokar u kućnom ogrtaču.

Ubrzo su pristigli braća Zdravko i Zoran Mamić. Potom Dražen Budiša koji je rekao da ne zna koliko će HSLS donirati, ali i to da ne sumnja u pobjedu HDZ-ove kandidatkinje.

- Znate, nju narod zove po imenu, tu je već pola posla napravljeno - rekao je.

Za Josipovića je rekao da je neuspješan predsjednik neuspješne zemlje, a za nju pak da smatra da je bila uspješna i kao ministrica u Sanaderovoj vladi i u kasnijoj diplomatskoj i NATO-voj karijeri.

Bivši HDZ-ov ministar znanosti, obrazovanja i sporta Radovan Fuchs bio je susretljiv pa je otkrio da će donirati 5000 kuna. Bivši SDP-ovac, a kasniji žestoki kritičar SDP-a Zdravko Tomac rekao je da će donirati 2000 kuna. 

- U skladu s umirovljeničkim statusom - dodao je.

Bivši HDZ-ov ministar financija Ivan Šuker zadržao se na brojci od "nekoliko tisuća kuna" i nije želio dalje otkrivati. Kao ni bivši HDZ-ov ministar Gordan Jandroković. Posljednji su, kao što je bilo i za očekivati, pristigli predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko i Kolinda Grabar Kitarović njemu zdesna.

- Dobra večer, dobra večer - pozdravila je uz osmijeh i nije se zadržavala za izjave.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 291
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina