Obavijesti

News

Komentari 169

'Grabar Kitarović koristi izjave svog bivšeg šefa Ive Sanadera'

'Grabar Kitarović koristi izjave svog bivšeg šefa Ive Sanadera'
4

Josipović je uzvratio na kritiku Kolinde Grabar Kitarović kazavši da je ona u samo jednoj godini kao ministrica na promašenu vanjsku politiku potrošila 530 milijuna kn

VIDEO

Iako predsjednička kampanja još službeno nije počela, očito je da su protukandidati krenuli sa suparničkim nadmetanjima. Na novinarski upit kako komentira izjavu protukandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović da je u pet godina svog mandata potrošio 240 milijuna kuna, a da ništa nije napravio, Josipović je za posjeta Katarinskom sajmu u subotu u Slavonskom Brodu odgovorio kako je "očito da su ovih dana krenuli neki tečajevi računovodstva".

- Ali, kad smo već kod računovodstva podsjetit ću da je ona samo u jednoj godini kao ministrica na promašenu vanjsku politiku potrošila 530 milijuna. Dakle, to su doista šaljive priče i usporedbe, rekao je Ivo Josipović.

O tvrdnji Grabar Kitarović da je glas za Josipovića glas za nesposobnu Vladu Josipović uzvraća:

- Da, evo to je gospođa Grabar Kitarović izjavila u jednom intervjuu, podsjetit ću tko je autor te sintagme: to je njezin bivši šef gospodin Ivo Sanader, s tim da se dobro sjeća kako je to funkcioniralo u vrijeme dr. Sanadera, ona koristi slične sintagme koje je i on koristio - kaže Josipović. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U vezi izjave bivšeg predsjednika Stjepana Mesića koji je kazao da je Josipović u pet godina trebao učiniti više Josipović je kazao da je to pročitao.

- Bivši predsjednik Mesić je svim kandidatima dao neke kritičke napomene, razmotrit ćemo te kritike, njegovo iskustvo je vrijedno, kaže Josipović, a na Mesićevu opasku da neće nikoga podržati od predsjedničkih kandidata Josipović je kratko odgovorio: to je njegova stvar.

Josipović je komentirao na upit novinara i izjavu premijera Milanovića da su nam od ustavnih promjena važnije strukturne promjene.

- Ustavne promjene su i strukturne, dio onoga što trebamo napraviti. Iluzija je misliti da će se reforme u gospodarstvu dogoditi same po sebi bez institucionalnih promjena. Upravo je to razlog, ako pogledamo što su druge uspješne države napravile, Poljska, baltičke zemlje, Danska, koje su ispred nas. Oni su svoju reformu bazirali paralelno, gospodarski i institucionalno. Promjena Ustava je preduvjet i gospodarskih reformi - kazao je IvoJosipović. Na Milanovićevu opasku da naknadu od milijun kuna u predsjedničkoj utrci i ne mora uzeti, Josipović je kazao da je i to moguće i da će taj milijun "najvjerojatnije na kraju završiti u proračunu".

Za dvosatnog obilaska Katarinskog sajma Josipović je stao kod gotovo svakog štanda, upoznao se s brojnim izlagačima, a potom kušao slavonski čobanac pod šatorom pod budnom paskom poznatog master chefa Stephana Macchija. Josipović je posjet Brodu završio susretom s članovima Brodskog harmonikaškog orkestra Bela pl.Panthy. Naime, Josipović je ove godine glavni pokrovitelj 5. Međunarodnog festivala harmonikaških orkestara koji ovih dana traje u Slavonskom Brodu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 169
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a