Obavijesti

News

Komentari 174

Grčić i Hajdaš Dončić tvrde da će 2015. godine BDP narasti

Grčić i Hajdaš Dončić tvrde da će 2015. godine BDP narasti
4

Branko Grčić i Hajdaš Dončić tvrde da će iduća godina donijeti preokret i da tada možemo očekivati rast BDP-a. Ekonomski analitičar tvrdi da rast nije izgledan

VIDEO

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i EU fondova Branko Grčić u službenom priopćenju komentirao je stanje BDP-a u drugom tromjesečju 2014. godine. BDP je pao za 0,8 posto u posljednja tri mjeseca, a Grčić je u priopćenju izjavio: "Stanje se nije promijenilo u zadnja tri mjeseca, unatoč nekim pozitivnim pokazateljima kao što je rast industrijske proizvodnje, kao što je rast izvoza više od 13 posto u prvih šest mjeseci, kao što je pad nezaposlenosti na godišnjoj razini, s više od 20.000 manje nezaposlenih ove godine u odnosu na isto vrijeme lani.

Potpredsjednik Vlade tvrdi da se ti problemi ne mogu riješiti preko noći. 

Ono što Vlada čini na pripremi velikih, zaista vrijednih projekata, vrijednih nekoliko milijarda eura, projekata koje ćemo sufinancirati iz EU fondova, sigurno će opet potaknuti građevinarstvo u Hrvatskoj - rekao je Grčić.

Grčić je kao jedan od spasonosnih poteza Vlade najavio i novu mjeru kojom će kroz porezni sustav osigurati povećanje plaća u Hrvatskoj za gotovo milijun zaposlenih, te smatra da je to upravo ključni element koji će potaknuti osobnu potrošnju građana i time pomoći povećanju BDP-a. 

Grčić uz to naglašava: "Ali isto tako očekujemo da privatni sektor, sa svoje strane, učini sve da se nastave ovi pozitivni trendovi, prije svega u industriji, ali i drugim sektorima, osim građevinarstva, u preostalom dijelu ove godine, a ja bih rekao, posebno u idućoj godini koja bi trebala donijeti preokret." 

 O konstantom padu BDP-a progovorio je i ministar pomorstva prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, te za HRT izjavio da on kao makroekonomist misli da se oporavak može očekivati 2015. godine

Ekonomski analitičar Hrvoje Stojić je izjavio da 2015. godine nije izgledan bilo kakav rast BDP-a jer će investicije biti slabije u odnosu na dosadašnja očekivanja jer će i impuls inozemne potražnje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 174
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!
PRATITE NA 24SATA

Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!

Šef SDP-a Peđa Grbin objavio da postoji plan B u slučaju da Ustavni sud odluči da se Milanović ne može kandidirati dok je predsjednik