Obavijesti

News

Komentari 44

Grčić: U 2015. nećemo trošiti, ne planiramo kupovati glasove

Grčić: U 2015. nećemo trošiti, ne planiramo kupovati glasove
1

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić rekao je da postoji velika razlika između nerada prošle vlade i njih koji su stvorili neke pretpostavke za rast BDP-a u ovoj godini

VIDEO

Ministre ćemo držati pod strogom kontrolom. U 2015. ne planiramo kupovati glasove - nećemo trošiti, nego vraćati i smanjivati nagomilane dugove. Netko govori da smo najgora Vlada ikad - ma dajte ljudi. BDP pada 24 kvartala zaredom. Velika je razlika između nerada prošle vlade i nas koji smo stvorili neke pretpostavke za rast BDP-a u ovoj godini', poručio je potpredsjednik Vlade Branko Grčić gostujući u emisiji Hrvatskog radija 'A sada Vlada'. 

- Postigli smo značajan cilj, deficit je vraćen u granice planiranog, a na dobrom smo putu da, kad dodamo elemente deficita opće države - uđemo u okvire proračunskog deficita definiranog s EU-om. Možemo relaksiranije ući u 2015. te možemo nastaviti sređivati javne financije, izjavio je potpredsjednik Vlade.

Grčić je komentirao podatak da je deficit državnog proračuna za 2014. dosegnuo 12,8 milijardi kuna - a ne 15,6 milijardi kako je bilo planirano.

- U ovoj godini će se napokon početi pokazivati svi rezultati trogodišnjeg mukotrpnog rada ove Vlade. Ključni makroekonomski podaci pokazuju pozitivni trend. Najveći problem hrvatskog gospodarstva je građevinski sektor koji drži BDP blizu nule. Bitno je da se mijenja struktura - trgovačka, rentijerska ekonomija, temeljena na nekretninskom balonu, prerasta u industrijsku i turističku, rekao je Grčić. 

'Građani već primili veće plaće, najbolje plaćeni će dobiti 1100 kn'

Grčić je rekao da su neki građani već primili veće plaće zahvaljujući poreznim reformama.  

- Neka moja rodbina je već primila plaće pa sam ih baš pitao koliko je to više, pa se to kreće negdje između 300 i 600-700 kuna, a neki će dobiti i preko 1000 kuna. Najbolje plaćeni će dobiti 1100 kuna. Nažalost, najmanje plaće neće se povećati jer se na takve plaće ne plaća ni jedna kuna poreza - rekao je Grčić. 

Poručio je gradonačelnicima i načelnicima da svoje neracionalnosti ne prenose na teret građana te da ne mogu anulirati ovaj rast plaća.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa