Obavijesti

News

Komentari 52

Grubišić: Najbolje bi bilo da se ova Vlada povuče iz politike

Grubišić: Najbolje bi bilo da se ova Vlada povuče iz politike
3

Boro Grubišić (HDSSB) kazao je da reforma javne uprave znači otpuštanja, a dijelom smanjivanje plaća i da će nam to u konačnici nametnuti MMF i EU

VIDEO

Nastavak gospodarskoj pada koji u trećem tromjesečju je procijenjen na 0,5 posto za Ivana Šukera (HDZ) nije iznenađenje.

- To je vjerojatno iznenađenje samo za neke ljude u Vladi, za sve druge je ovo nažalost nešto što je potpuno normalno. To je još samo jedna potvrda nečinjenja ove Vlade, to je isključivo posljedica onoga što nisu napravili u protekle 3 godine, ni ove godine. Nisu proveli strukturne reforme, nisu otvorili prostor investicijama, prije svega privatnim, a sve državne investicije su zakočili - rekao je Šuker. 

Podsjetio je da građani već 2,5 godine plaćaju 25 posto skuplju struju, a iako je obećano da će se ta sredstva iskoristiti za investicije u HEP-u njih, napominje, nema. Kada je riječ o reformama Šuker navodi da su one potrebne prvenstveno kod najvećih potrošača proračuna, a to su zdravstvo, prosvjeta, državna uprava. 

I za nezavisnu Jadranku Kosor pad BDP-a je očekivan, a to je za nju znak da se predviđeni gospodarski rast od 0,5 posto za iduću godinu neće lako ostvariti.

- Bojim se da ćemo morati brzo ići u novi rebalans. Rješenje je u dogovoru najvećih političkih stranaka oko mirovinskog i zdravstvenog sustava te reforme državne i lokalne uprave odnosno regionalnog ustroja. Bez dogovora više nećemo moći ići dalje – uvjerena je Kosor.

U izbornoj godini, napominje, to je uzaludno očekivati jer je malo tko spreman izaći pred građane i reći da su potrebne dodatne restrikcije. Poručila je i da je Hrvatskoj potrebna Vlada odlučnih i hrabrih ljudi koji su spremni povući korake bez obzira na njihovu političku sudbinu. Boro Grubišić (HDSSB) podsjetio je nam BDP pada već godinama jer se ništa ne poduzima.

- Plan strateških investicija propao je, a Vlada u svojoj nesposobnosti ide sve dublje i sve dalje. Najbolje je da se sklone iz političkog života, a tko god dođe, mora ozbiljnije pristupiti investicijama i zapošljavanju – rekao je.

Grubišić je kazao i da će samo oni hrabri priznati da reforma javne uprave znači otpuštanja, a dijelom smanjivanje plaća.

- Koliko god to bilo nepopularno, to je tako. Na kraju će nam to nametnuti MMF i EU. Što god dalje odgađamo, bit će više problema - upozorio je HDSSB-ovac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava