Obavijesti

News

Komentari 53

HDSSB: Naše pravosuđe je ludo, zbunjeno i nenormalno

HDSSB: Naše pravosuđe je ludo, zbunjeno i nenormalno
1

Kad je u pitanju ova odluka o Glavašu očekujemo brzu reakciju Ustavnog suda jer se radi o pitanju ljudskih sloboda i isto tako očekujemo brzu odluku Vrhovnog suda

VIDEO

Ovo je presedan u hrvatskom pravosuđu, nema potrebe za pritvorom jer bi Glavaš 18. ožujka odslužio dvije trećine kazne i bio pušten na uvjetnu slobodu, a nema ni opasnosti od bijega, poručili su HDSSB-ovi zastupnici

U Saboru su sazvali konferenciju za novinare na kojoj su se pobunili protiv odluke Vrhovnog suda u slučaju Branimira Glavaša prema kojoj će presudu za ratne zločine Glavaš čekati u zatvoru.

- Ovakva pravna procedura i problemi nisu zabilježeni u samostalnosti Republike Hrvatske i slobodno možemo dati ocjenu da imamo lud, zbunjen i nenormalan pravosudni sustav, jer smo uvjereni da je ova jučerašnja odluka osobni i politički obračun strukture Vrhovnog suda s predsjednikom vijeća Županijskog suda koji je bio u predmetu Branimira Glavaša - rekao je Josip Salapić, dok je Dinko Burić dodao kako će se stranka do zadnjeg atoma snage boriti za ostvarivanje Glavaševih prava i dokazivanju njegove nevinosti.

- Kad je u pitanju ova odluka, očekujemo promptnu reakciju Ustavnog suda, jer se radi o pitanju ljudskih sloboda i jednako tako očekujemo brzu odluku Vrhovnog suda temeljem naloga Ustavnog suda, kojim je poništio drugostupanjsku presudu gospodinu Glavašu - rekao je Burić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kregar: Proces Glavaš je vrlo neobičan i ima svoje obrate

Tumačenja HDSSB-a da je odluka Vrhovnog suda o ponovnom pritvaranju Branimira Glavaša posljedica obračuna na relaciji Ivan Turudić i Branko Hrvatina, Josip Kregar smatra da je to dosta nezgodna tvrdnja jer otvara pitanje da li je odluka kad je nekome u prilog pravno ispravna, točna, divna i pravedna, a kad mu ide na štetu onda je politički dogovorena samo da se nekome naškodi. 

- Sustav treba pustiti na miru da radi svoj posao i da ima taj minimum povjerenja koji je potreban, a ne da se šire glasine o međusobnom klanovskom sučeljavanju i sukobima koji onda škode i institucijama i narodu u cjelini - izjavio je. 

Na pitanje je li neobično da Glavaš nakon 5,5 godina odležanih godina ponovno ide u istražni zatvor, Kregar je izjavio da je to vrlo neobičan proces koji ima svoje obrate. 

- Sve sudske institucije imale su pravo dati svoj pravorijek, a to kako se odlučile, zapravo meni se čini je dosta naškodilo ugledu pravosuđa u cjelini. Umjesto da sudska odluka ima funkciju katarze, iskupljenja, prestanka stvaranja skandala oko nečega što se desilo, ona otvara samo nove sukobe, nove sporove i zbog toga ova situacija nikako nikome nije dobra - rekao je Kregar.

Nezavisna Jadranka Kosor drži se pravila da nije dobro komentirati odluke sudova do pravomoćne presude koja smatra da bi se političari trebali kloniti kritika sudbene vlast, ali i obrnuto te da kritika ako je upućena mora biti temeljena na dokazima. 

- Načelno nije dobro da se sve što se događa u sudstvu, odnosno pravosuđu u pravilu kvalificira političkim progonom. To je nešto što bi hladne glave morali razmotriti zašto je tako - rekla je Kosor.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag